Co nás čeká, ale možná taky mine, na koncertě The Cure?

Dá se z prvních třinácti zastávek turné The Cure vyčíst, na co se může těšit český fanoušek?

Jestlipak si střežíte svůj lístek na říjnový koncert The Cure jako oko v hlavě? Ten můj se mnou zažil mimo jiné třeba i stěhování, ale pohodlně si hoví ve své černé krabičce jako nový a poklidně čeká, až přijde jeho chvíle a zvesela si zapípá u turniketu svůj „lovesong“. „The Cure Tour 2016“ odstartoval 10. a 11. května dvojkoncert v Los Angeles a od té chvíle naši melancholičtí hrdinové šněrují napříč USA. 

V téhle chvíli už by u většiny kapel bylo fandovi jasné, co může na pražském koncertě čekat. Na internetu není problém dohledat setlisty a udělat si obrázek. Ne tak u The Cure. Robert Šmíd a spol se nebojí vytasit song, který nehráli roky a vynechat ty nejprofláklejší kousky. Je 29. května (tedy v momentně kdy sčítám a píšu) a Spojené státy mají za sebou šťastnou třináctku koncertů. Dá se z odehraných akcí vyčíst, co nás čeká?
 

The Cure - Lovesong (live 14. 5. 2016)
 

V rámci třinácti show dosud zaznělo 75 různých songů, což není málo. Věřte nevěřte, pokud mne zrak nešálí a je vskutku dáno, co je psáno, pak jen tři tracky zazněly na všech dosud odehraných koncertech! Podle očekávání se nezapomíná na „Lovesong“, uctívači „Vrány“ zatím všude dostali svoje „Burn“ a na všech štacích byla představena novinka „Step into the Light“.

Několik válů má jednu absenci hlavně díky úvodnímu dvojkoncertu, který se odehrál ve dvou dnech na témže místě. Jednou tak byly vynechány hitovky „A Forest“, „Boys don´t Cry“, „In Between Days“, „Just Like Heaven“, „Lullaby“, „Pictures of You“ a „Want“. S těmi se tedy s velkou pravděpodobností potkáme – ale jisté to samozřejmě není.
 

The Cure - Burn (live 14. 5. 2016)
 

Mimo „Step into the Light“ kapela na turné představila ještě druhou novou skladbu, kterou je „It Can Never Be the Same“. Vůbec poprvé živě zazněla nádherná „This Twilight Garden“ ze singlu „High“, který vyšel v roce 1992. Takovou „The Perfect Girl“ zase fandové živě slyšeli naposledy v roce 1990, „All I Want“ v roce 1987 a „Screw“ i „The Exploding Boy“ dokonce o dva roky dřív. 

Když se podíváme na skladby, které zazněly během těch třinácti gigů jen jednou, najdeme mezi nimi „A Strange Day“, „Catch“, „Cold“, Kyoto Song“, „The Drowning Man“, „The Same Deep Water As You“ a moji oblíbenou „Jupiter Crush“. Zajímavostí určitě budiž fakt, že taková „Friday I ´m in Love“ zazněla všehovšudy pouze třikrát. Jisté je, že od kapely dostaneme zhruba tříhodinovou nálož. Kterou skladbu by podle vás neměli Robert Smith, Simon Gallup, Jason Cooper, Roger O'Donnell a Reeves Gabrels vynechat v Praze?   
 

The Cure - Step into the Light (live 11. 5. 2016)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.