Hororový kult Evil Dead definitivně podstoupí remakeovou zkoušku

Příběh "Lesního ducha", který na filmové plátno uvedl začínající Sam Raimi a nadobro tak změnil dějiny hororového filmu, letos slaví třicáté narozeniny.

knuckletattoo0009

Láska k hororové sérii Evil Dead nezná mezí /převzato z http://www.tattoo22.com/knuckle2.html/

 

Dlouhá řádka let uplynula také od prvních spekulací, které šířily internetem dezinformace o možném pokračovaní doposud třídílné série uzavřené v roce 1992 komediální řežbou "Army of Darkness".

 

Představitel hlavní role Ashe, moderního kovboje čelícího temným silám prostřednictvím řvoucí motorové pily, Bruce Cambell, v posledních letech opakovaně odpovídal nadrženému festivalovému publiku, že si na pokračování kultu nemají dělat příliš velký zálusk. To se ovšem změnilo začátkem letošního roku (psali jsme zde), kdy Raimiho studio vyslalo zprávy o pravděpodobném remaku. Během včerejška se fanouškovské servery opět otřásly jednoznačně podanou aktualitou - Evil Dead remake bude!

Server bloody-disgusting.com odhalil jako jeden z prvních utěšující novinku, že obávaný remake nepřekonatelné klasiky bude vznikat pod přímým dohledem jejího tvůrčího otce, Sama Raimiho. Projekt, který vznikne pod vedením jeho Ghost House Pictures, ale k režírování dostane doposud neznámý (a tím pádem i lehce obávaný) Federico Alvarez. Tento autor se zatím světu nezávislého filmu představil zejména svým podprůměrným sci-fi "Ataque de Pánico!" (2009), které staví na chytlavém soundtracku vypůjčeném z úspěšného zombie hororu "28 days later" a nepříliš uvěřitelných digitálních efektech nízkého rozpočtu.

 

Federico Alvarez - Ataque de Pánico! (Panic Attack!) 2009

 

Není tedy divu, že se internet plní kritickými komenáři fanoušků Raimiho filmového strašení, kteří uruguayskému tvůrcu vyhrožují příspěvky typu "gratulujeme k získání klenotu, jakým je Evil Dead...ale se vším respektem k tvojí práci, hlavně to neposer!!!".

Veškeré novinky ohledně plánovaného natáčení pro vás budeme nadále bedlivě sledovat.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.