Report z přehlídky Riwy Nerony

riwaa_prehlidka_sTrochu netradičně si dnes odpočineme od klasické hudební tématiky a dáme na CZ Sanctuary prostor reportáži ze stylové módní přehlídky, viděné povolaným zrakem Ayaly Setary.







V sobotu 25. června 2011 se v restauraci Gusto Italiano na pražských Vinohradech sešli příznivci elegantních šatů s nádechem romantiky a historie – konala se tu módní přehlídka tvorby Riwy Nerony. Riwaa je známá především coby korzetiérka, ale zabývá se šitím i jiných oděvů – šatů, sukní a halenek, většinou ve viktoriánském duchu. Tvorbě oděvů a doplňků se věnuje od roku 2007.

Tomu, kdo se po restauraci – pro tuto příležitost stylově vyzdobené břečťanem – bedlivě rozhlédl, bylo hned jasné, který kousek oblečení bude dnes večer hrát hlavní roli: korzet. Bylo to patrné nejen při pohledu na modelky, ale i na mnohé návštěvnice, které na akci dorazily právě v korzetu od Riwy.

Mezi jednotlivými body programu, sestávajícího ze čtyř částí, bylo plno času na to, abyste si dali pizzu, probrali se spřízněnými dušemi dojmy anebo si u stánku s Riwinými výrobky koupili nějakou tu zkrášlující drobnost - rukavičky, sametku nebo úžasný kořeněný vonný olej jménem Sukuba (jak název napovídá, má tahle vůně afrodiziakální účinky, takže doporučuji vyzkoušet!!:-))

První část módní přehlídky byla věnována šatům v romantic gothic stylu – dominující barvou byla černá, na některých modelech ozvláštněná červenou, fialovou či vínovou. Krásná inspirace, v čem vyrazit na nějakou tu akcičku z kalendáře Sanctuary.cz:-)

Riwaa přehlídka

Coby druhý bod programu předvedla Riwaa se svou pomocnicí oblékání viktoriánských šatů, skládajících se ze spodní košilky, spodních kalhot (tzv. bloomerky), korzetu, krinolíny, svrchní sukně (tzv. turnýra), svrchní halenky a rukaviček. Zajímalo mě, jak dlouho oblékání tak složitých šatů trvá, a tak jsem jukla na hodinky a stopla to. A co nevidím? Riwaa a její pomocnice to stihly za necelých 8 minut:-).

Riwaa přehlídka

Třetí část módní přehlídky představila kolekci plesových a společenských šatů nejrůznějších barev a střihů.

Riwaa přehlídka

A na závěr měli diváci možnost vidět to, co zůstává po většinu času skryto - posledním bodem programu byla přehlídka spodního prádla. V některých případech šlo o již zmíněnou viktoriánskou kombinaci spodní košilky, bloomerek a korzetu. Jiné modely měly nádech burleskních kostýmů a jeden z nich předvedla Lady Mousellyca, tanečnice ze souboru Prague Burlesque. Nakonec se coby modelka představila i sama Riwaa, v modelu doplněném škraboškou a vějířem. Při děkovačce zářila radostí a s publikem se rozloučila větou: "A jestli chcete, tancujte!"

Riwaa přehlídka

Následovala afterparty za tónů kytarového setu DJ Samgarra. A komu byla jedna afterparty málo, mohl se po jejím skončení přesunout na další: do žižkovského klubu Základna, kde se konal 4. Saturday Night Freezer.

Co dodat na závěr? Koukněte se do galerie na fotky, je tam spousta krásných žen v krásných šatech.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.