Public Image ltd. potvrdili práci na nové desce

Tak to přeci jen vyšlo! S Country Life máslem na hlavě, ale s potřebnými penězi se stárnoucí floutek John Lydon a jeho kumpáni zavřeli do studia "na periferii pustiny", jak leader prozradil serveru The Quietus. Nový materiál vzniká v obnovené sestavě, kde ex-Rottena doprovází Lu Edmonds (kytara), Bruce Smith (bicí) a Scott Firth (baskytara), kteří posledních dvanáct měsíců korzují po světě a připomínají nostalgickými koncerty přelom sedmdesátých a osmdesátých let jejich vrcholné kariéry.

Jelikož legendární postpunkeři kromě velké pověsti nedisponovali absolutně žádnými penězi, sponzory ani nahrávací společností, doufali v získání potřebných financní koncertováním a zmíněnou reklamou na máslo (psali jsme zde). Lydon v rozhovoru zároveň prozradil, že materiál na nové skladby sbíral již v průběhu posledních let. Kolik skladeb je ale ve hře, či kdy album vyjde, zatím nevíme. Jisté ovšem je, že nová deska nabídne studiový návrat po rekordních 20 letech od vydání "That What Is Not" z roku 1992. 

Public Image ltd. vystoupí tuto sobotu 9. července na festivalu Pohoda a o týden později je s napětím očekáváme i na tuzemském Colours of Ostrava.

 

 

butter

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.