Martin Gore spolupracuje s Vincem Clarkem na sólovém projektu

Zdá se, že po dvaceti letech je zakládající člen Depeche Mode, klávesista Vince Clarke, ochoten zakopat válečnou sekeru s Martinem Gorem. Spolupracují totiž na nové desce.


depeche_mode_-_2008


Dvojice se opět dala dohromady, aby nahrála techno album, které se aktuálně mixuje. Gore to komentoval pro magazín Billboard slovy: "Z ničeho nic jsem dostal email od Clarka, ve kterém bylo jenom ´Chci udělat techno album. Chceš se na něm podílet?´. To bylo zhruba před devíti měsíci. Říkal ´Žádné tlaky, žádné termíny´ a tak jsem souhlasil a posledních šest měsíců na tom pracuji."

Vince Clarke opustil kapelu roku 1981, aby založil Yazoo a Erasure a od té doby nebyl až do nedávné doby s kapelou v žádném kontaktu. První větší vlaštovkou lepšících se vztahů byl Vincův příspěvek na remixové album Depeche Mode "Remixes 2: 81-11", ve kterém si posvítil na skladbu "Behind The Wheel" (ale to víte).

"Bylo to něco úplně jiného, vůbec jsme o albu nemluvili," říká Gore o novém projektu. "Bylo to víceméně o emailech a sdílení souborů. I hudebně to bylo zcela jiné – žádný zpěv, jen instrumentálky. I když ale bude projekt brzy dokončen, je možné, že chvíli potrvá než vyjde."


Zdroj: NME.com (Depeche Mode's Martin Gore teams up with founding member Vince Clarke)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.