Co uslyšíte dnes večer v pořadu Dark Wave na Radiu Wave?

Dvacetiletou historii má za sebou německý soubor The House of Usher, který si svůj název trefně vypůjčil z povídky „Zkáza domu Usherů“ mistra hororových příběhů Edgara Allana Poea. A hudba kapely si s příjemně pochmurnou atmosférou literární předlohy rozhodně v ničem nezadá.

 

house_of_usher_2010

 

Kapela vedená Jörgem Kleudgenem je věrna tradičnímu pojetí gothic rocku v té nejčistší podobě. Vytrvalost a oddanost stylu, který se tolik liší od současné marketingové produkce „moderního gothic rocku“, staví The House of Usher do pozice celoevropsky ceněné kapely. Pětice se poprvé představila v Praze na podzim loňského roku, kdy si zahrála v Lidovém domě Kbely po boku XIII. století. Tento koncert bude základem 154. dílu pořadu Dark Wave, k němuž přihodíme i novinky z dílen Click Click, Garyho Numana, O Children nebo And One. V Démantu vzpomeneme na tragické úmrtí Nico Fourneta, předáka gothic-cold wave formace Violet Stigmata, zahrajeme si z nových desek Depeche Mode a Dismantled a pozveme vás na horu parties, koncertů a festivalů, které spadají do Dark Wave ranku.

Dark Wave (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas - Radio Wave každou středu od 22 hodin do půlnoci. Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox).


Živé vysílání Radia Wave můžete po internetu naladit zde.

Darkwave

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.