Novinka The Last Days of Jesus konečně vyjde

Po více než ročním čekání se konečně budeme moci potěšit z nového EP vynikajících slovenských deathpunkerů The Last Days of Jesus. Šestiskladbový nosič je poctou kapelám východního bloku osmdesátých let, které členy TLDOJ insprovaly a inspirují dodnes.


TLDOJ_vtedy_na_vychode


Kapela k EP "Vtedy na východe" říká: "Vyrostli jsme v osmdesátých a s osmdesátými. Polouchali jsme cokoliv, co bylo nové – new wave, goth, postpunk, novoromantiky. Jen jedna věc byla jiná: museli jsme si tyto desky kupovat na černém trhu, parties byly nezákonné a barevné vlasy s koženými bundami byly výrazem západní dekadence. Přesto se ve východním bloku objevila spousta skvělých kapel, které se dokonce odvážily tento útlak kritizovat.

Na tomto EP jsme převzali skladby některých z nich jako poctu všem těmto umělcům, kteří vdechli šedé éře komunismu čerstvý vítr a také kvůli tomu trpěli. Všechny kapely na CD jsou legendami v minulém i přítomném čase. Byly nebezpečnější než tisíce jaderných raket Západu, protože inspirovaly mladé lidi nadějí a alespoň představou svobody. A svobodná vůle byla nechtěná"


K této poctě undergroundovým hrdinům východu není zřejmě co víc dodat než uvést tracklist a datum vydání 17. června 2011 na labelu Strobelight. S předstihem byste však EP "Vtedy na východe" měli sehnat na letošní Wave Gotik Treffen, kde The Last Days of Jesus vystoupí (jak jsme vás informovali).

Tracklist:


1. Bez ladu a skladu – Génový inžinier 3:48
2. Paraf – Javna kupatila 2:31
3. Kino – V nashikh glazakh 4:25
4. Siekiera – Ludzie Wschodu 3:16
5. Pražský výběr – Zubatá 2:15
6. Zóna A – Potopa 4:17


tldoj_2011

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

jupí, konečne :roll:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.