Al Jourgensen žaluje tvůrce dokumentu o biografii Ministry

Zakladatel a leader industriálně kytarové smečky Ministry se pustil do tvůrců nového dokumentu o jeho kapele poté, co jej pustili do oběhu bez souhlasu o finálním střihu materiálu.

 

jourgensen

 

Zákulisní dokument "Fix: The Ministry Movie" si odbyl premiéru na dubnovém International Movies and Music Festivalu v Chicagu, aniž by o tom frontman a jeho kapelní kolegové předem byli informováni. Al Jourgensen se proto přirozeně čertí a rozhodl se celou věc hnát k soudu. Čtvrt milionu amerických dolarů tak požaduje za ztrátu způsobenou předčasným vypuštěním filmu do éteru po jeho režisérovi Dougu Freelovi a producentu Edwardu Batesovi. Jak ale přiznává Jourgensen v rozhovoru pro Los Angeles Times, soud nemá nic společného s tím, že by dokument obsahoval pro něj neskousnutelné intimity špinící jméno kapely - jde prostě a jednoduše o peníze.

"Nemám žádnej problém s tím, že film byl někdy puštěnej mezi diváky, ale jen pokud se tak podle pravidel a budu za to řádně zaplacenej. Nemá to nic společnýho s tím, že bych se za něj styděl nebo tak něco", řekl v rozhovoru pro americký plátek. 

Mimo sledování vlivu Ministry na současnou hudební scénu najdete v dokumentu "Fix: The Ministry Movie" také Jourgensena čelícímu drogové závislosti i exkluzivní rozhovory s Trentem Reznorem, Tool či Lemmy Kilmsterem.

Zdroj: http://www.noisecreep.com/2011/05/03/ministry-al-jourgenson-sues-to-stop-documentary-release/

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Drzim palce, Al !<br />Ako vidim, taketo veci sa nedeju iba u nas. Dakto vyuzije znamy mark a potom uz iba zhrable Fo, pritom samotny interpret ani nevie, ze sa daco take robilo... o nas bez nas.<br /><br />Pokial chcu tocit filmy o kapelach a nerobia to pre peniaze, nech si to robia pod [CC] licenciou...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.