Report z koncertu Persephone

...aneb kde ti všichni lidé jsou?








 

Autor: Lady Mousellyca

Jak už z nadpisu vyplývá, na koncert neoklasicky ambientní skupiny Persephone, nedorazilo zrovna mnoho lidí. Zhruba čtvrt hodiny před začátkem koncertu stálo před kostelem sv. Jana Křtitele Na prádle asi tak pět lidí, a já už jsem se skoro začínala obávat, že jsem tu špatně. Minulý rok se tu totiž touto dobou tísnil dav lidí. Kam zmizel? Kdo ví, ale je možné, že když kapela nevydala žádný nový hudební počin, lidem nepřišlo nutné vidět a slyšet stejné písně dvakrát. Dle mého však udělali chybu.

Koncert začal přesně v půl deváté (na rozdíl od minulého roku, kdy bylo snad půl hodinové či hodinové zpoždění). Počet účastníků se nakonec vyšplhal asi tak na "úctyhodných" 30 osob, organizátor Mirage vystoupil před publikum, ohlásil kapelu a připomenul, ať si vypneme své mobilní telefony (načež nějaké slečně jakoby naschvál začal hrát). Na scénu po chvilce napětí přišel Martin Höfert, a počal vyluzovat libé tóny na cello. Postupně se dostavil zbytek kapely stylem připomínající nějaký vážný církevní obřad. Jako poslední vkráčela zpěvačka Sonja Kraushofer v bílých dlouhých šatech s šátkem přes obličej, což působilo vcelku hrůzostrašně. V zápětí však Sonja závoj strhla a kostelní prostor prořízl její dokonalý hlas zpívající skladbu "Reflection". Celý koncert se nesl v lehce schizofrenním hávu díky Sonjinu výkonu, protože neustále běhala sem a tam (bosa!), kroutila se jak had a vše doplňovala přesvědčivými grimasami šílenství střídajícími se s něžnými výrazy. Cellisté a perkusionista za Sonjou nezaostávali a dávali do hudby všechnu svou sílu až běhal mráz po celém těle. V průběhu koncertu odhodila zpěvačka svrchní šat a změnila barvu oděvu na černou. Po zhruba 20 písních (cca 100 minutách) nám oznámila, že jde už domů ve skladbě "Coming Home", za doprovodu zpěvu pánů muzikantů a tentokráte ve skrytu černého šátku (který vyvolával pocit ještě hrůzostrašnější než bílý). Následoval potlesk ve stoje a lidé se odebrali zasnění k domovům či ke stánku s merchem.

Dle mého názoru jsou koncerty Persephone vždy dechberoucí, a patří k událostem, které mají skutečně magickou atmosféru vybuzující v člověku velmi niterné pocity.

Fotky najdete u Mirage, video z první řady comming soon ;).

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

O koncertu jsem se dozvěděla na poslední chvíli. Zanevřela jsem na Vaše stránky brzy po té, co bylo oznámeno ztrušení koncertu na zámku Karlova Koruna...smůla, od teď budu "připojená" k sanctuary.cz dokud se zde neobjeví další pozvaní. Příště naviděnou:-)
Je to smutny ta ucast no, ale asi to bylo zkratka tim, ze cela ta vlna "pojdme to zachranit a udelat jinde" mezi ctenari opadla po nekolika dnech a ackoliv to tady tyden predtim viselo, ze nakonec vystoupi - uz to asi lidi nesledovali:o/ Vetsi propagace nez tady a u Mirage (jak sam rikal, posilal to na mail nekolika stovkam lidi a sms vsude mozne) se na posledni chvili delat nedala - chce to vazne otevrit web pravidelne :-)
Vidím, že nejsem jediná, kdo ztroskotal na stejném problému..:-/ Škoda, ten report zní dobře:sad:
Snad jen drobná oprava, koncert k albu Letters to a Stranger se nekonal v loňském roce. Bylo to letos, přesně 25. ledna. <br />Jinak, po zrušení Gothic Masquerade jsem CzS ještě nějaký ten den bedlivě sledovala.. pokud si dobře vzpomínám vypadalo to, že se žádná náhradní akce konat nebude. O koncertě jsem se dozvěděla na poslední chvíli ( den předem ) a dorazila jsem. Informace o tom, že se koncert nakonec přece jen uskuteční byla na CzS zveřejněna 11. listopadu a na oficiálních stránkách Persephone 9. listopadu. A co z toho vyplývá pro příště? Chtělo by to poskytnout lidem s předstihem dostatek všech potřebných informací.
[1] Ty jsi zanevřela na naše stránky, protože nám zrušili akci? 8-O :-D Tak tomu fakt nerozumim :-D<br /><br />[4] Pravda, byl letos...a taky máš pravdu, vypadalo to, že akce nakonec vůbec nebude, nicméně nakonec se našlo na poslední chvíli alespoň tohle řešení. To je i důvod, proč se informace objevila až tak pozdě, protože se ještě zrhuba týden předtím vůbec nevědělo, jestli to vůbec bude. Akce visela v kalendáři tady na webu už dávno před 11. listopadem, ale teprve pár dnů před konáním padlo poslední slovo z kostela - takže to je ten důvod, proč bylo o koncertě tak pozdě informováno. Vzhledem k tomu, že se tohle promotérům poměrně stává (změny na poslední chvíli), připojím se i já k doporučení sledovat web pravidelně, aby vám nic neuteklo, případně využít našeho newsletteru (jehož technické problémy by snad již měly být vyřešeny a měl by tedy znovu chodit) ;-)
Já nešla proto, že už jsem je letos viděla 2x...
Malý dodatek. V neděli dopoledne jsem se s kapelníky šel projít po Vyšehradě a zanechalo to na ně skvělý dojem. Příště se u nás bude natáčet materiál pro DVD, takže koukejte se vyfešákovat a dorazit!!!
[7] To je vynikající zpráva! Ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost!
Na ně pujdu, až mi bude tak padesát. Do tý doby je to na mě moc jemný a pomalý(tudíž jen na poslech doma maximálně). Doufam že do tý doby neumřou nebo nepujdou na floridu užívat si důchodu ;-)
Morbidity: A ted jsi vem, ze my sem lezeme vecer utahani a jeste to musime spravovat :D:D:D
Nebýt Praha pro mě tak daleko tak si Persephone, jednu z mých nejoblíbenějších kapel, rozhodně nenechám ujít...škoda že to nebyli celí L'amme Immortelle, jinak bych snad i to pětikilo za jízdenku někde vyhrabala :-)
to Ezechiel:<br />Myslela jsem to tak, ze tady na sanctuary.cz nepolezu pokazde, kdyz se vratim vecer utahana z prace, jen proto, abych porad vyhlizela koncert svych oblibencu (dlouho se to vyhlizeni neda vydrzet, bohuzel) :-? a to, ze to bylo pozde zverejneno by mi ani tak nevadilo jako fakt, ze do Prahy se clovek od Ostravy dostava velice obtizne...Jak rikam, priste snad uz konecne dorazim + Do Ostravy se sai Persephone nedostavi zhe:D
mno, pokud jde o mne, ja jsem je videla v praze 3x, a prece jenom je to porad to samy... :-/ navic v tom kostele, kde se clovek nemuze anio poradne pohnout - ne kvuli tomu, ze by tam byl takovej natresk (coz ale minule byl), spis aby nahodou neudelal moc hlasitej zvuk - a stat/sedet tam jako pecka zrovna taky neni muj styl...akustika krasna a vsechno, ale prece jenom jsem si persephone uzila nejvic jak tenkrat hrali na chmelnici.
Paesant: chapu, taky sem jedny stranky pomahala spravovat...and any more...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.