Staňte se součástí živého DVD Depressive Disorder

Depressive Disorder live DVDV sobotu 7. května bude jedna z hlavních tuzemských formací temné elektroniky Depressive Disorder natáčet v brněnském klubu Favál své první živé DVD.








Po vydání úspěšného alba „The Chronicle of  Fear“ roku 2009 se zdálo, že je brněnská dvojice Depressive Disorder opravdu ve formě, připravena znovu zaútočit a dobýt českou i zahraniční alternativní hudební scénu. Opak byl pravdou. Téměř půl roku nebylo o kapele ani vidu ani slechu a pak přišla nepříjemná novinka – kapelu opustil zvukový guru a spoluzakladatel Radim Čáp.

Odchod poloviny tvůrčího tandemu logicky vyvolal řadu otazníků nad tím, jestli je s jednou z posledních  EBM kapel v Čechách definitivní konec. Konečné rozhodnutí ale zůstalo v rukou zakladatele a frontmana kapely, Patrika Lva, který ukončení Depressive Disorder zkrátka nepřipustil. Začal proto v českých vodách hledat muzikanty, kteří by se k projektu připojili a pomohli mu pokračovat na jeho rozjeté cestě.

Hledání nakonec netrvalo příliš dlouho a Patrika v sestavě doplnil kytarista Ez. Jako třetí se k torzu Depressive Disorder připojil mozek, producent, zvukař a klávesista v současnosti spících pražských temných elektroniků No Name Desire VeNa. Kapela povstala s pozměněným zvukem a začala se opět objevovat na českých pódiích, mimo jiné i po boku kapel jako je německá hvězda In Strict Confidence, mexická úderka Rabia Sorda, ikona industrial rocku KMFDM nebo domácí gothic rocková legenda XIII. století.

Nová koncertní tvář Depressive Disorder začala po čase vábit zpět i původního člena Radima Čápa. Po roce vystupování začala obnovená sestava pracovat na novém materiálu a objevily se i první náznaky opětovného tvůrčího shledání zakládajících členů. Čiré spekulace definitivně potvrdilo vystoupení v brněnské Melodce na začátku letošního riku, kde se Radim objevil na pódiu spolu se skupinou a hostoval v několika písních. Poprvé v desetileté historii projektu tak byli Depressive Disorder k vidění živě ve čtyřčlenném složení.



Depressive Disorder (Patrik + Radim) – Apology živě v Brně 5. 2. 2011


Tato událost zapůsobila na obě strany tak silně, že se Radim rozhodl naplno vrátit do kapely a opět se podílet na živém i studiovém materiálu Depressive Disorder. A právě v této nové sestavě, s novým zvukem a premiérovým představením chystaného singlu „Insane“ se formace představí i 7. května v brněnském klubu Favál. Exkluzivní vystoupení navíc bude natáčeno televizním štábem a záznam posléze vydán jako vůbec první oficiální živé DVD v historii kapely. Kapely, která z krize vyšla posílena a sršící novou energií.

Součástí DVD můžete být i vy sami, navždy zachováni v obrazovém a zvukovém materiálu jedné z nejdůležitějších českých elektronických formací. Vše, co pro to musíte udělat, je přijít. A taková situace se už nikdy nemusí opakovat.

O afterparty se postarají zkušení DJs Sickness a DJ Nephilim, hlavní tahák stáje CZ Sanctuary.

Depressive Disorder – natáčení živého DVD + afterparty DJ Nephilim a DJ Sickness

7. května 2011 (start 20:00)
Brno, klub Favál (Křížkovského 22)
Vstup: 80,- Kč

 

Depressive Disorder natáčení DVD

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Budeme strasne radi, kdyz dorazite a udelate poradnou koncertni atmosferu...dekujeme!!!!
To nemusíš říkat dvakrat :)
Však my budeme taky rádi!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.