Depressive Disorder v sobotu oslaví deset let koncertem

depdis10_sBrněnsko-pražská elektronická stálice chystá 4. února 2012 na Favále výroční show "10 Years of Electronic Addiction" s mnoha překvapeními.








 

I když se to nezdá, Patrik Lev založil elektronický projekt Depressive Disorder už před více než deseti lety, na sklonku roku 2001. Počátky kapely se ale oficiálně datují až k jaru 2002, kdy se k Patrikovi připojil Radim Čáp, který mu pomohl dokončit rozpracované demo "Near To Death". To vyšlo téhož roku na vlastní náklady a navázalo na něj EP "Another Step To Death". Tou dobou se dvojice začala poprvé prezentovat i živě. 

Po roce a půl práce přišla na svět deska "Ultima Ratio", kterou vydalo nově vzniklé kladenské vydavatelství Monopolrecords. Na jaře 2005 se dostala se do německé i americké distribuce, sklidila pozitivní recenze a odezvy, umístila se na přední příčce hitparády French Alternative Charts. Následovalo druhé album "In Depth" a videoklip ke skladbě "TV Freak".



Depressive Disorder – TV Freak 


Další tři roky nejisté existence daly nakonec vzniknout desce "The Chronicle of Fear", kterou obohatil zvukem kytary Olda Hladký z Rhodian. Našlápnuté období ale na začátku roku 2010 překvapivě utnul odchod Radima z kapely. Patrik se proto obklopil novými posilami – matadorem české EBM scény, skladatelem, klávesistou, zvukařem a producentem VeNou z pražských No Name Desire, a Ezem na kytaru. A byla to živá, upravená prezentace klasického materiálu kapely (například na Electro Prague Festu s Rabia Sordou a In Strict Confidence), která nakonec Radima přivábila zpět do Depressive Disorder.

V této staro-nové čtyřčlenné sestavě vznikl jak singl "Insane", tak vůbec první živé DVD (nejen pro Depressive Disorder, ale i v rámci české tvrdě elektronické scény) "Insane for You", natočené na Favále na jaře 2011.  



Depressive Disorder – TV Freak 

A do všech těchto období skupiny se můžete 4. února 2012 v Brně ponořit i vy ve speciální prodloužené show "10 Years of Electronic Addiction", oslavující deset let fungování kapely (jejího hlavního tvůrčího tandemu). 

V rámci koncertu skupina prošmejdí všechna zákoutí své desetileté diskografie (od electroindustrialu a EBM až k hranicím industrial rocku), opráší i skladby z raného období a některé písně zahraje vůbec poprvé. Nebude se ale jenom vzpomínat, svou premiéru by si měly odbýt i ochutnávky z chystaného EP, jehož vydání je naplánováno na jaro 2012, a nějaká ta překvapení.

Přímo na místě bude k disposici kompletní diskografie Depressive Disorder (a dalších kapel ze stáje Monopolrecords) za speciální slevy, prvních 50 fanoušků navíc dostane průřezovou kompilaci "Electronic Addiction" úplně zadarmo. A jako další dárek kapela nadělí sobě i svým posluchačům speciální trička k poctě desetiletého výročí.  


Ať už tedy patříte deset let ke skalním příznivcům Depressive Disorder, nebo se s jejich tvorbou teprve nesměle seznamujete, v sobotu 4. února se můžete nechat vtáhnout do deset let trvající elektronické závislosti.

Depressive Disorder – 10 Years of Electronic Addiction
4. února 2012, (start 20:00)
Brno, Favál Music Club (Křížkovského 22)
Vstup: 100,- Kč

depdis_10yoea

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.