Nové EP Monicy Richards z FATM již za týden

Hlas a polovina tvůrčího tandemu slavných Faith and The Muse, zpěvačka Monica Richards, vydává příští týden své krátkostopé album "The Strange Familiar".


MR_TSFCoversm


Čtyři nové skladby a remix písně "A Good Thing" je předvojem Moničina sólového alba "Naiades". Sama umělkyně k tomu říká: "Pracuji úplně jiným způsobem než například na předchozí desce InfraWarror, která byla poměrně ve znamení electro-tribal. Souvisí to i s mou životní změnou, která následovala po posledním turné Faith and the Muse, takže si teď stavím vlastní studio a budu si sama sebou i zvukařem. Ale jako vždy, i teď budu pracovat s Chadem Blinmanem v roli producenta a chybět nebudou ani hostující muzikanti jako Steven a Marzia, kteří poslední rok hrají i s FATM a mají pro mou tvorbu pochopení. Zajímavostí je i účast Steva Nilese na basu ve skladbě "Armistice" – jednoho z mých nejstarších přátel, který, i když je uznáváným autorem horrorů, začínal stejně jako já – na washingtonské punkové scéně v osmdesátých letech."

Monica se chystá svou tvorbu představit i živě za doprovodu interaktivního uměleckého filmu, který přímo pro tuto příležitost připravila spolu s Marcem Moorashem (který natočil například klip ke skladbě FATM "Battle Hymn"). Chybět nebudou ani dva bubeníci (Caroline a Lesley z 7th Harmonic) a Lucretia z taneční skupiny Serpentine. Show slibuje živoucí umění, postavené na tématech ženy a přírody.

Deska vyjde na Danse Macabre 13. května 2011.

Tracklist:

01. Armistice
02. The Mighty
03. Strange Familiar
04. A Good Thing (Strange Ones remix)
05. Oreiades

 


Faith and the Muse – Battle Hymn

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.