Swans

swans_sV dnešním Retru poputujeme proti proudu času do roku 2000, kdy v časopisu Spark vyšel obsáhlý článek věnovaný svébytné formaci Swans.








Zdroj: Antonín Haftstein (díky!!!)

V rubrice Retro oprašujeme opravdové lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času, které po letech znovu opucujeme, vypulírujeme a vrátíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době jistou informační hodnotu.

Podílet na obsahu této rubriky se samozřejmě můžete i vy, takže pokud máte někde na půdě, ve starém harampádí, pod postelí nebo pilinami s morčetem podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

Před jedenácti lety napsal Michal Jakubík pro časopis Spark rozsáhlý článek věnovaný experimentální postpunkové formaci Swans.

Swans
Napsal: Michal Jakubík
Médium: Spark 2000

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Když se v RETRU objeví rok 2000, připadám si hrozně stará!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.