Co uslyšíte dnes večer v pořadu Dark Wave na Radiu Wave?

Dvacet let táhl Steven Severin se svými společníky inovativní káru jménem Siouxsie And The Banshees, aby se po jejím rozpadu začal věnovat na sólové dráze svému druhému koníčku – filmu. Jako autor mnoha soundtracků nejen k filmům němé éry dosáhl věhlasu, kdy je zván na koncerty bez toho, aby se připomínala jeho slavná minulost. V současné době se pohybuje po klubech a promítacích sálech střední Evropy se svým novým projektem, doprovodem k filmu "Blood Of A Poet". Nejen o tvorbě doprovodů k pohyblivým obrázkům, ale i o vztahu k bývalým spoluhráčům nebo případné další spolupráci s Robertem Smithem z The Cure na projektu The Glove si budeme exkluzivně povídat se Stevenem Severinem, který zavítal do studia Radia Wave.

Z Aktualitek budeme referovat, co nového se děje například u Krystal System, Metallspurhunde, Tear, This Ascension nebo The Quakes, v Démantu připomeneme letošní 25. výroční fungivání partičky Girls Under Glass, zahrajeme z nových desek The Nightchild, Transit Poetry, DYM a Die Sector a v Pártylistu vás pozveme například na vzkříšenou párty See You In Hell nebo koncerty nové party Briana Viglioneho z The Dresden Dolls Gentlemen & Assassins či Big Sexy Noise dračice Lydie Lunch.

Dark Wave (www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas - Radio Wave každou středu od 22 hodin do půlnoci. Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox).


Živé vysílání Radia Wave můžete po internetu naladit zde.

 

darkwave - logo

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.