Amanda Palmer o vlásek unikla tragickému zemětřesení v Christchurchi

Amanda Palmer byla málem znovu vystavena zlobě přírody a hrůznému tření litosférických desek. Zatímco vloni díky vření a chrlení popela islandské sopky Eyjafjallajökull uvízla mezi poškozenými při leteckém kolapsu v Reykjavíku, letos jen zázrakem unikla zemětřesení v novozélandském Christchurchi.

Zemtesen_na_Zealandu

Při turné po tomto exotickém souostroví ji zrovna toto pondělí pouhá hodina oddělovala od nalodění na palubu letadla mířícího z města Napier do třetí největší metropole země, když tam naplno začalo řádit zemětřesení. Zatímco si na letišti sháněli sendviče na cestu, přišla jejich osádce textová zpráva o neštěstí v jejich cílové stanici "budovy se řítí k zemi, propadla se také legendární věž katedrály, všude spoustu zraněných...a totální chaos".  Amanda a její crew okamžitě ověřovali, jak je na tom jejich kolega Jason Webley, který v tu dobu právě přistál na christchurchském letišti. I on se neštěstí zázrakem vyvaroval, ale vystoupení v tragedií zasáhnuté metropoli samozřejmě museli zrušit.

Na svém blogu Amanda také vyzývá všechny fanoušky, aby pomohli všem zasaženým obětem, které se nyní ocitají bez střechy nad hlavou přes novozélandskou pobočku Červeného kříže. Zemětřesení v Christchurchi si podle dosavadních zpráv vyžádalo 92 obětí.

 

ChCh_Catholic_Cathedral_thumb2

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.