Skladbu KMFDM na podporu Wikileaks si i přes útoky poslechlo 75 000 lidí

Kazua Wikileaks vzbudila rozruch po celém světě a není proto divu, že se na ni rozhodli reagovat i někteří umělci. A nebyli by to industrial rockoví cynici KMFDM, aby u podobného boje chyběli, o čemž jsme vás ostatně před nedávnem informoval (tady).

Toto spojení evidentně zafungovalo víc než dobře, neboť song "Rebels In Control" zahrál ze stránek kapely během pouhých 48 hodin více než 75.000krát, což je číslo opravdu úctyhodné. Leader kapely, Sascha "Käpt'n K" Konietzko k tomu říká: "Napsali jsme tuhle skladbu v duchu takového posměváčkovského KMFDM zpravodajství o rebelech, kteří převzali vládu nad komunikacemi, vysílacími systémy a vypnuli internet, a najednou se stala ta celá věc s Wikileaks, jen pár dnů na to. Rychle nám došlo, že by tahle skladba úplně klidně mohla fungovat jako pocta Wikileaks a protest proti uvěznění Juliana Assangeho. Hned jsme se rozhodli shodit naše stránky na více než týden a dát na ně jenom tenhle jediný song.

Když jsme se pak podívali na počet streamovaných přístupů, byli jsme opravdu ohromeni. Kdyby čísla poslechů byla číslem prodaných nosičů, ihned bychom vylétli na první příčky hitparád i ve velkých prodejních teritoriích. Ale moje vůbec nejoblíbenější část z celé téhle naší akce je ale tato – stránky KMFDM.net byly celou dobu vystaveny masivním DDoS útokům (pozn. – DDoS je technika útoku na internetové služby nebo stránky, při níž dochází k přehlcení požadavky a pádu nebo minimálně nefunkčnosti a nedostupnosti pro ostatní uživatele)!! CO TO SAKRA...?"

Nakonec byla kapela donucena stránky vypnout a skladbu nahradit sloganem z písně:"All systems have been ripped. The internet has been shut down." Track by se měl objevit v lehce pozměněné verzi na nadcházejícím albu KMFDM, které by se mělo jmenovat "WTF?!". Další vývoj samozřejmě budeme sledovat.

 

KMFDM

 

Zdroj: Side-Line.com (KMFDM Wikileaks tribute song gets over 75.000 streams in 48 hours)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.