Co si třeba nadělit pod stromeček nové knihy Micka Mercera o gotické scéně?

Vánoce se blíží a vy stále nevíte, čím byste potěšili některého ze svých souputníků gotickou scénou? Nevěšte hlavu, řešení se vždy najde. Pokud byste si nevystačili s tuzemskou produkcí hudby, dovezenými oblečky nebo fyzickými nosiči s hudbou ze zahraničí, můžete sáhnout třeba po nové knížce jednoho z nejdéle píšících gothic/post/punkových spisovatelů, publicistů a našich osobních oblíbenců a kolegů Micka Mercera.

Ten před měsícem znovu vydal své dílo "Hex Files: Resurrection", které je podstatně doplněnou verzí původní kníhy z roku 1996, jež se zabývala gotickou subkulturou devadesátých let. Nechybí ani další gothic, fetish či upírská témata, která se po více než deseti letech od vyprodání opět vrací mezi čtenáře. A pokud byste snad původní knihu měli a považovali pořízení její nové verze za zbytečné, měli byste vědět, že se originál rozkládal na 192 stránkách a obsahoval 231 fotografií, zatímco její současná sestřička se může pyšnit 664 stranami, 793 fotografiemi a 207 ilustracemi. Jediné, co zůstalo, je cena, která stejně jako v roce 1997 činí 21.66 Euro (tzn. necelých 600,– Kč). A pokud by se vám nechtělo na knihu čekat nebo platit poštovné, můžete si pořídit i elektronickou verzi knihy za 9 Euro (cca 250,– Kč) – vše přes stránky http://www.lulu.com/product/paperback/hex-files-resurrection/13635078.

Další možností je nové vydání knihy "Goth Rock" z letošního roku, v pořadí druhá Mickova práce o scéně, která je od počátku devadesátých let vyprodána. I tato verze byla podstatně rozšířena (ze 196 na 400 stránek, z dvou stovek obrázků na 440), jádro textu však zůstalo stejné a zabývá se velkými i malými kapelami žánru. Povídání je proloženou řadou zajímavých rozhovorů třeba s Jonnym ze Specimen nebo Jakem, provozovatelem fanzinu Artificial Life. Pořídit můžete na stránkách http://www.lulu.com/product/paperback/gothic-rock-by-mick-mercer/10458182#detailsSection buď za 18 Euro (cca 500,– Kč) nebo opět i v elektronické verzi za stejnou cenu jako "Hex Files".

Jediným zádrhelem může být, že knihy jsou (pochopitelně a doufejme, že jenom prozatím) k disposici pouze v anglickém jazyce.


Hex Files Mick Mercer Gothic Rock

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.