Vanessa kromě DVD v MeetFactory představí také hosty z Lipska a dámský elektroprojekt LateXjesuS

Vanessa v Meat FactoryÚspěšné comebackové album "Ave Agony", zakázaný videoklip "Ahoj chcípni!", nové kontroverzní video "Fízl na speedu" s Karlem Dobrým, rozhazování červů a řadu dalších skandálků – to vše má na svědomí legendární Vanessa, která se chystá na svůj další zběsilý dýchánek 3. prosince do MeetFactory. Jako jejich hosté vystoupí berlínští Digital Factor a domácí LateXjesuS.



 

Před koncertem Vanessy proběhne premiéra a křest DVD "Ave Agony" od režiséra Davida N. Jahna, těšit se však můžete i na dva další hudební projekty.

Digital Factor založili v roce 1993 Torsten Heise, Mike Langer a Tino Schmidt. Ve stejném roce vznikla i jejich první demonahrávka “Suiciety", které prodali kolem 300 kazet. Hráli po klubech, většinou jako hlavní kapela večera.  Roku 1994 podepsali smlouvu s dánským labelem Hard Records a vydali svoje první CD “Falling Down”. To se následně umístilo v mnoha aternativních hitparádách po Evropě, Digital Factor se také poprvé objevili na německém programu "MDR" v pořadu “top 6”. 

V licenci Hyperium/Hypnobeat kapela vydala svou dlouhohrající desku “relationchip” v roce 1995, roku 1996 vyšlo druhé album “On Demand” a Digital Factor vyjeli na své první velké turné s kapelou Evils Toy. V roce 1997 kapela vydala dvě další CD. Jako první limitovanou edici metal boxu CD “De Facto”, album “Countercheck” byla ta pravá deska pro fanoušky "tvrdého German electro soundu". Kapela koncertovala v Německu, Holandsku, Francii a Belgii. V roce 1999 Digital Factor vydali své nejúspěšnější album “Over One Million Times”.



Digital Factor živě v Berlíně


I během koncertů kapela předváděla hard dance sound. Jako předkapela Digital Factor vystoupili švédští electro hrdinové Cat Rapes Dog. Poté Torsten Heise a Mike Langer pracovali jako producenti německých kapel popové a taneční scény, Torsten navíc pracuje pro velkou musicsoftwarovou firmu. Tam vyvíjí software pro např. Magix Music Maker. Mike v současnosti produkuje hudební videa, reklamy a TV filmy. V roce 2002 do kapely vstoupil Guido Litke, který přinesl nový styl. Kapela připravila nový materiál a po letech dřiny vydali své sedmé album  “One More Piece” v roce 2006.
Roku 2008 skupina přišla s novou tváří. Vydali nový singl alba “Look Back To Go Forward” pouze online na své homepage. Tisíce fanoušků mají možnost stáhnout si zdarma skladbu “Dein Herz”. Tímto singlem a albem se Digital Factor prezentují jako tvrdí zástupci Electro–EBM stylu, který dává vzpomenout na jejich začátky.

Jako support Vanessy vystoupí LateXjesuS, což je mezinárodní, ryze dámský hudební elektroprojekt založený v roce 2009 Ellen Alvaréz (Alvaréz Peréz) a Orianou Von Braun (Tisíc let od ráje). Třetí členkou tohoto seskupení je finská klávesistka Niina Hautamäki. I když LateXjesuS existují pouze jeden rok, mají na svém kontě koncerty ve finských klubech nebo vystoupení s kapelami jako Waltari a In Strict Confidence.

Vanessa, LateXjesuS, Digital Factor (D)
3. prosince 2010 (start 20:00)
Praha, MeetFactory
Vstup: 240,- Kč + poplatky (předprodej) / 290,- Kč na místě


Vanessa MF

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.