Fan video k písni VNV Nation bude po 3,4 milionech zhlédnutí staženo

Většina z nás jej na Youtube zkrátka nemohla minout. O čem je řeč? O klipu fanouška s nickem Bernd k písni VNV Nation "Illusion", který strhujícím způsobem zkombinoval hudbu svých oblíbenců s úryvkem z krátkého filmu "Doll Face" Andrewa Huanga. Klip, který si velmi rychle získal značnou popularitu (do dneška jej vidělo téměř tři a půl milionu lidí), však bude muset být z internetového vysílání odstraněn.

Frontman VNV Nation Ronnan Harris k tomu říká: "Když jsem tenhle klip viděl poprvé, neměl jsem slov – dokonalá, silná kombinace obrazu a hudby, která divákovi poskytovala hluboký prožitek. Kontaktoval jsem režiséra originálu a setkali jsme se v L.A. Byl velmi milý a dokonce nám dal své svolení k tomu, aby se úryvek z "Doll Face" dál používal ve fan videu. Bohužel ale Andrew po čase začal dostávat zprávy, v nichž ho různí lidé obviňovali, že je jeho "Doll Face" plagiátem videa VNV Nation.

Situace se spolu s rostoucím počtem zhlédnutí začala zhoršovat, až nás nakonec pan Huang poprosil, abychom klip stáhli z Youtube, neboť mu začal přinášet značné škody. Doufá, že se tímto krokem podaří pozornost opět obrátit k původnímu filmu "Doll Face". Andrewovo rozhodnutí naprosto chápu, udělal bych na jeho místě to samé. Jsem mu velmi vděčný za to, že nás nechal bezplatně používat své dílo tak dlouho, je to úžasný člověk a velmi mne mrzí , že mu jeho dobrá vůle jakkoliv ublížila."


Pokud jste video "Illusion" nikdy neviděli, máte zřejmě jednu z posledních možností. Ale abychom nepřinášeli jen špatné zprávy, VNV Nation se podle všeho za pár týdnů vrhnou do přípravných prací na nové album.



VNV Nation – Illusion


Zdroj: Side-Line.com (VNV Nation fanvideo for 'Illusion' removed after 3.4 million views)

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.