Nefilim – Návrat jednoho podivína

nefilim_sCarl McCoy roku 1991 opustil své domovské Fields of the Nephilim, aby se o rok později vrátil s projektem, pojmenovaným příznačně Nefilim. Na desku "Zoon" se však muselo čekat až do roku 1996, kdy na ní reagoval i článek v časopisu Big Beng!, který uvádíme v dnešním vydání rubriky Retro.





Zdroj: Persefona a Vanessa (díky!!!)

Ale ještě předtím taková ta klasická omáčka - V rubrice "Retro" opět oprašujeme nejrůznější lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času. Ty pro vás znovu opucováváme, pulírujeme a vracíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo. V neposlední řadě se také  domníváme, že tyto články mívají i po tak dlouhé době informační hodnotu.

Podílet se na obsahu této rubriky samozřejmě pořád můžete i vy, pokud máte někde zašantročené podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

A teď již nechme mluvit Tomáše Sedláčka z časopisu Big Beng!, který před čtrnácti lety reagoval na vydání alba projektu Nefilim charismatického Carla Mc Coye.

Nefilim – Návrat jednoho podivína
Autor: Tomáš Sedláček
Médium: Big Beng!, 1996


nefilim_2s

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.