Zpěvák Kant Kino v dokumentu kvůli své hrobnické profesi

Lars Madsen je zpěvákem norské synth/EBM formace Kant Kino, která v červnu vydala u Alfa-Matrix své debutové album "We Are Kant Kino - You Are Not" (představovali jsme tady). To ovšem není ten důvod, proč se Lars čerstvě objevil na norské stránce Visualdays.no, přínášející vizuální příběhy obyčejných lidí s netradičními povoláními z okolí Osla. Leader Kant Kino je totiž ve své občanské profesi hrobníkem. Sám k tomu říká:

"Když doprovázíte do hrobu dítě, otec nese v rukou malou rakvičku a celá rodina kráčí za vámi v naprostém tichu. Vše, co slyšíte, je pláč, kroky a vítr. Velmi rychle si uvědomíte, jak křehký a nefér život je. To je jediná věc, se kterou mám ve své profesi problémy – malé děti. Zápach smrti, staré kosti a podobné věci už se mnou moc nedělají, jsou prostě součástí mé práce.

Samozřejmě, že já i mí kolegové máme hodně drsný a cynický smysl pro humor a jsem si dost jistý, že je to určitý druh psychického obranného mechanismu. Ale celkově si nemyslím, že by mne práce hrobníka nějak zvlášť změnila. Vždycky jsem byl trochu potemnělý a cynický, takže v tomhle ohledu žádná změna."

Video "6 Fot Under" v původním znění si můžete prohlédnout na http://visualdays.no/2010/09/23/23-september-2010/.


Kant Kino - 6 Fot Under


Zdroj: Side-Line.com (Kant Kino 'gravedigger' singer featured in visual story about ordinary people with unusual jobs)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

To video je moc hezky udělaný.
Docela jo, i když tomu člověk nerozumí. Ale už z toho doprovodnýho textu je celkem patrný, že bejt hrobník je asi občas dost psychicky náročná profese...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.