Óda na smrt Amandy Palmer a další literární novinky

„Krátce po smrti nezávislé pop star Amandy Palmer její fanoušci a následovníci začali hromadně zaplňovat internet svými anonymními literárními díly, ať už básněmi či eseji, aby vzdali hold její památce.  Časem tato díla a vlna reakcí, kterou vyvolala, nabrala neskonalých kvalit, jenž daly vzniknout novému, unikátnímu žánru v literatuře. Ten žánr se jmenoval „Palmereska“.“

Pokud jste se po přečtení tohoto úryvku z tiskové zprávy k vydání nové knihy „On Many Deaths of Amanda Palmer“ začali obávat, že se opěvovaná umělkyně doopravdy odebrala do kabaretního nebe, nemějte obavy. Jde pouze o další žertovný kousek, kterými se Amanda tak ráda obklopuje. Jeho autorem je funerální literát, hudebník a přítel Amandy Palmer, Rohan Kriwaczek. Vyšla teprve nedávno a v případě zájmu je k dostání na Amazonu.

 

ona_many_deaths_of_amanda_palmer

 

Naopak spisovatelským počinem přímo od Amandy Palmer a jejího dvojčete Jasona Webleyho je chystané vydání grafické novely Evelyn Evelyn.  Vycházet by měla tuto zimu, jmenovat se bude „Evelyn Evelyn: A Tragic Tale in Two Tomes“ a o ilustrace se postará stejně jako v případě obalu sesterského alba výtvarnice Cynthia Von Buhler.

Pokud vás zajímá víc, navštivte blog.amandapalmer.net

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.