Otevřená válka mezi Peterem Murphym a Brendanem Perrym

Vypadá to, že dlouholeté přátelství mezi Peterem Murphym (Bauhaus) a Brendanem Perrym (Dead Can Dance) je už definitivně minulostí. Oba pánové přitom ještě koncem minulého roku plánovali rozsáhlé společné turné (informovali jsme například zde). Právě to se však stalo příčinou sporu, který se v posledních dnech značně vyhrotil.

Peter Murphy zveřejnil na svém Facebook profilu otevřený dopis Brendanovi Perrymu, ve kterém se to hemží výrazy jako "domýšlivý hudební turista" a výhružkami typu "nebudu se rozpakovat žalovat Tvou hnusnou prdel". Ten je reakcí na příspěvek předáka Dead Can Dance, ve kterém psal o důvodech neuskutečnění tour slovy:

" Pravdou je, že PM (Peter Murphy) po měsíce plýtval mým časem, snahou a energií. Koneckonců byl to on, kdo mne k tour přizval a pak porušil  naši dohodu ne jednou, ne dvakrát, ale hned třikrát - dovedete si představit mé zklamání ? Ale ani to by mi zase až tolik nevadilo, kdybych z jeho strany viděl nějaké výčitky svědomí formou omluvy - to by byla ta nejmenší věc, kterou byste od tak čestného a 'spirituálního'  člověka čekali, že? No, špatně... Když jsem mu posledně psal, abych zjistil, jak se má a v čem byl tedy problém, prakticky mi odpověděl, abych sï hleděl svého -  kuku! Ačkoliv tenhle chlapík má spoustu záhadných zdravotních problémů a, upřímně řečeno, myslím, že už mu trochu šplouchá na maják."

Murphy přešel do protiútoku slovy, že se v Perrym zmýlil, neboť jej považoval za lepší osobnost a navrhnul mu, že "napsat rozzlobený 'Goth' song by mohlo pomoci". Závěr vzkazu se nese v o dost vážnějším duchu, kdy bývalý zpěvák Bauhaus píše: "Jestli ještě jednou najdu kdekoliv na webu nějakou urážku na cti, říkám Ti, jako opravdový irský zmrd, kterým dokážu být, že se vůbec nebudu rozpakovat žalovat Tvou hnusnou prdel".

Výše zmíněná šňůra měla začít v březnu letošního roku v jižní Americe, vést přes Mexiko do severní Ameriky a pak do Evropy. Peter Murphy navíc musel (pravděpodobně kvůli neznámým zdravotním komplikacím) zrušit svůj únorový webcast.


Peter Murphy


Zdroj: Side-Line.com (Open letter war between Peter Murphy (Bauhaus) and Brendan Perry (Dead Can Dance)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

no teda :o :o

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.