24.5.10: Einstürzende Neubauten oslaví 30 let v Praze - dvojitě!

O tom, že vlivní instusrialisté Einstürzende Neubauten slaví 30 let fungování, jsme vás informavali na Apríla (a nebyl to žert). Toto výročí vyrazí pětice sdílet na podzim na řadě evropských pódií. Jak informují oficiální webovky kapely, všechny města mají pro kapelu velký význam, a tak jsme rádi, že si dva večery 11. a 12. listopadu zarezervovala kapela i v pražském Divadle Archa.

První večer představí kapelu na klasickém "velkém" vystoupení, které bude playlistem mapovat celou třicetiletou kariéru Neubautenů. Druhý den pak bude specifický v tom, že představí kapelu z netradičních úhlů. Večer načne část ohlížející se na kariéru kapely okem filmové kamery a vystavením několika instalací, přímo spjatými s Berlíňany. Poté nastoupí na pódium kapela, aby předvedla raritní materiál, který naživo zatím nikdy nezazněl nebo ho sdružení okolo Blixy Bargelda opustila už před drahnou dobou. Druhý den poté zakončí kratší sety sólových projektů jednotlivých členů skupiny. Každý koncert má být navíc jedinečný. To znamená, má obsahovat unikátní playlist, kapela na jevišti přivítá jiné hosty atd.. Navíc se jedná o české vydání knihy, která by rekapitulovala letošní výročí "hroutících se novostaveb". Ale o tom, zas až někdy jindy.

 

Einstrzende_Neubauten

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

S těmi cenami se ale letos už vážně pokáleli - nic proti kultovnímu statusu (to bych si na sebe už pár let nenavlíkala lego), ale 1200 + 770 mi vychází jako.. nevim, protože neumím počítat s víc jak trojcifernými čísly. Jsem moc naivní, když se mi chce doufat, že 1200 bude na oba večery a 770 jen na ten druhý? Co nějaká slevička pro starý kámoše supportery, mrk mrk.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.