6.4.10: Pagan folkoví The Moon and The Nightspirit vystoupí s Táborem Radosti v Praze

V dubnu se v Praze na svém prvním koncertě v ČR představí maďarská pagan folková kapela The Moon and The Nightspirit, která v současné době patří mezi přední formace evropské pagan / gothic / folk scény. Na kontě mají tři alba vydaná na portugalském labelu Equilibrium Music a pravidelně vystupují na evropských gotických a pagan folkových festivalech. Na živo je jejich hudba živelná a strhující, všemu vévodí hra na housle a éterický maďarský zpěv Agnes Tóth (její hlas je také slyšet na poslední desce "Thy Catafalque").

Tvorbě The Moon and The Nightspirit dominuje tradiční maďarský folklór, přetvářený do živelného tribal pagan folku a doplněný o éterickou gotickou, ambientní a akustickou hudbu. Textově kapela čerpá z bohaté domácí mytologie a zpracovává staré legendy, pohanské tradice, přírodní mystiku a rituály.

Na koncertě vystoupí i stálice domácí temné scény – jihlavské rituální dark ambientní duo Tábor Radosti, jehož koncerty (podpořené tajemnou videoprojekcí) jsou neméně působivé a strhující. V minulosti měli již několikrát příležitost představit se po boku stylově spřízněných kapel a projektů (Arcana, In Slaughter Natives, Scorn, Ordo Rosarius Equilibrio, The Living Jarboe) a svojí tvorbou dokázali oslovit posluchače hned z několika hudebních subkultur. Tábor Radosti v těchto dnech dokončuje nové album, následovníka desky "Lamat" z roku 2006.

Koncert se uskuteční v komorním klubu Rubín (Malostranské náměstí 9, Praha 1) v pátek 16. 4. 2010. Začátek ve 20.00, vstupenky za cenu 200 Kč budou k dostání pouze na místě. Více informací na: www.epidemie.cz.

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Skvely, zrovna nedavno jsem jim prisla na chut, doufam ze zazni i moje nejoblibenejsi Regő Rejtem!
taky se uz tesim.. B)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.