26.3.10: Vyjde čtyřdiskový set legendy francouzské coldwave Dazibao

Poté, co byl na labelu Infrastition zcela vyprodán "Martin Dupont box", přichází vydavatel s podobným čtyřdiskovovým setem, limitovaným na pouhých 600 kopií. V kovové krabičce na své zájemce čekají čtyři nosiče coldwave legendy Dazibao. Vůbec poprvé se tak naskýtá možnost pořídit si všechen oficiální materiál formace pohromadě, rozprostřený na třech CD (většina z nich se na tomto médiu objeví vůbec poprvé). Chybět nebudou ani veškeré singly (ani velmi vzácný split singl "Rainmakers", který Dazibao nahráli spolu s kanadskými Numb). Bonusový disk pak nese exkluzivní záznam koncertu, zachycující nejen to nejlepší z tvorby Dazibao v "live" úpravách, ale i některé tracky, které se nikdy nedostaly na žádnou z oficiálních nahrávek a zůstaly tak dosud nepublikovány.

Dazibao založil v Paříži roku 1983 Jamil Saiarh (zpěv), Pierre Biss (synths), Paul Dufayet de la Tour (bicí) a Jean Zundel (basa). Zanedlouho po prvním koncertu v továrně Pali-Kao přišel první singl "Les Tambours Lointains" natočený v Portastudiu a vydaný na Mr.Vinyl Records. Texty byly často v arabštině, neboť (jak už jméno napovídá), Jamil je poloviční Maročan.

Velký rozmach zaznamenala formace s příchodem kytaristy Lucase Zabojnika, kdy se vrhla do intenzivního koncertování, nahrála minialbum "Sahd", několik singlů a album "Les Musiques de la Honte", následované poslední deskou v této sestavě, "Amok". Po výměně na postu sampler/kytara nahrává Dazibao v Bruselu roku 1991 své poslední album "Shems/Soleil".



Dazibao - Hendi (potěší fanoušky The Mission)

Zdroj: Side-Line.com ('4CD box' set for French Cold Wave legend Dazibao)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.