Rozhovor s Depressive Disorder

dd_promo_08O brněnské formaci Depressive Disorder nebylo nějakou dobu slyšet. Vyzpovídali jsme proto Patrika (klávesy, programování, texty, zpěv) a Radima (klávesy, programování, mixing, zpěv), abychom zjistili, co je u nich nového.

 

 

 

 

 

CZ Sanctuary: Ahoj pánové! V červnu vám vyšla deska „The Chronicle Of Fear“ (multirecenzi čtěte zde). Jaký jste o ni zaznamenali zájem a jaké byly ohlasy?

Radim: Díky, „The Chronicle Of  Fear“ bylo přijato pozitivně a tak naše pocity nemohou být jiné.

Patrik: Reakce byly více než příznivé, což nás velice potěšilo. Aktuálně je deska témeř vyprodaná, takže můžeme být velice spokojeni.

 

CZ Sanctuary: Po vydání desky obyčejně následuje křest a živé představení nového materiálu. Vás jsme ale na pódiích neviděli naživo od dubna. Pročpak?

Radim: Deska vyšla u vydavatelství Monopolrecords koncem června 2009 a my jsme neměli vyjednány na léto žádné koncerty - spíš jsme se chtěli věnovat letní a  podzimní přípravě na pódia a to včetně zařazení nových skladeb.

Patrik: Je pravda, že po vydání desky by se očekávalo, že kapela bude prezentovat album na živých koncertech, bohužel u nás to hlavně ze zdravotních důvodů nevyšlo. Snažili jsme se veškerou energi věnovat na podzimní přípravu.


CZ Sanctuary: Z tohoto důvodu jste museli zrušit i vystoupení na letošní Castle Party. Zahrajete na některém z příštích ročníků?

Radim: To záleží na pořadateli, zda-li nás v budoucnu osloví… Pokud ano, tak tuhle možnost nevylučujeme.


CZ Sanctuary: V mezidobí, kdy jste nekoncertovali, jste ale rozhodně nezaháleli. V té době zhruba začaly vaše námluvy s Rhodian...

Radim: Připravovali jsme se na koncerty a to společně v hudební sestavě s klukama z Rhodian. Ovšem po nějaké době jsme zjistili, že přípravy jsou daleko náročnější než jsme dokázali odhadnout a zároveň nám sound Depressive Disorder odcházel poněkud jinam, než jsme chtěli a to byly důvody proč jsme se s klukama rozloučili. Jen podotýkám, že tam není od nás nic osobního a jsme dodnes v kontaktu a vše je pohodě.

Patrik: Jen bych dodal, že to i tak byla dobrá zkušenost a měli jsme příležitost vyzkoušet i něco nového. Pravdou je, že by to byl běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem.

 

dd_promo_16

 

CZ Sanctuary: Jak to vypadá se sestavou Depressive Disorder teď?

Radim: Teď se připravujeme na koncerty (které nás čekají příští rok) v původní sestavě.

Patrik: Zůstáváme zatím ve dvou, protože takhle nám to maximálně vyhovuje. Fungujeme takhle už dlouho, víme co od sebe můžeme čekat..


CZ Sanctuary: Chystáte nějaký nový materiál? 

Radim: Ano

Patrik: Aktuálně připravujeme singl, který by měl vyjít v omezeném nákladu v únoru a bude ho možno získat pouze na koncertech DD. Měl by obsahovat dvě novinky + nějaký bonusy, víc zatím prozrazovat nebudeme

CZ Sanctuary: Jak se zvukově vyvíjí DD teď? Co můžeme čekat?

Radim: Poslední deska pro nás byla hodně náročná po všech stránkách a máme z ní radost, ale zároveň odhadnout jak bude vypadat další a co lze čekat…? To teď neodhadneme ani my. Ale už se na ni těšíme!

Patrik: Těžko teď hovořit o vývoji, každopádně deska bude po zvukové stránce jiná. Snažíme se, abychom se neopakovali, aby každé album bylo trošku jiné a nebude tomu jinak i teď. Zřejmě tentokrát vynecháme kytary a vrátíme se k čisté elektronice.


CZ Sanctuary: Kdy se vrátíte na pódia ?

Radim: Od ledna jsme schopni koncertovat – tudíž vzkaz pro promotéry: „Máte-li zájem, jsme připraveni“!

Patrik: Asi tak


CZ Sanctuary: Co můžeme na koncertech očekávat za repertoár? Bude koncertní sestava rozšířená o nějaké členy?

Radim: Sestava bude původní a budeme hrát průřez celou tvorbou Depressive Disorder včetně už známých songů a možná přijdou i nějaká překvapení…


CZ Sanctuary: Právě spouštíte nové webové stránky. Co na nich najdeme?

Radim: Jsou tam klasické informace o novinkách, biografie, kompletní diskografie včetně ukázek ze všech skladeb, nějaké video se taky najde, nové i starší fotografie i návrat do archivu, review, interview. Chtěli jsme zkrátka, aby stránky mapovaly kompletně dění v Depressive Disorder za celou jeho éru. Podotýkám, že jsou jen v angličtině, avšak původní články a informace z jiných serverů jsou nepřeloženy. Oficiální stránky Depressive Disorder: http://www.depressive-disorder.cz/.


CZ Sanctuary: Díky za rozhovor a na viděnou na koncertech!

 

dd_promo_05

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Mě se líbí, že se necháváte fotit před těma moderníma Al fasádama. Takhle si můžu číst článek v práci a přitom tovypadá, že opravdu makám ;-) Přeji hodně zdaru hoši.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.