Nenechte si ujít čtvrté Dead Dolls Disco!

Dead Dolls Disco 4Dne 17. října 2009 se opět v Metro Music Baru odehraje již čtvrté pokračování Dead Dolls Disco. Tentokrát se můžete těšit na brněnské gothic rockové Alvaréz Peréz , pražské No Name Desire a v neposlední řadě francouzskou formaci Varsovie.





 

Ani v tento večer Vás na after party nenecháme zahálet, playlist bude pevně v rukou DJ Nephilima (Sanctuary DJ Team) a samozřejmě, že se za DJský pult na nějakou dobu postaví i DDDcrew. Společně se vstupem se Vám také dostane do rukou slevový kupón v hodnotě 5-15% na nákup v e-shopu www.gothic-fetish.eu.

Varsovie (Rock/Indie/Post Punk)

Mezi dark rock a post-punk scénu se v roce 2004 svým kreativním výstupem zařadil Arnault Destal (texty/drums) a Gregory Catherina (hudba/vokály/kytara), oba zapřísáhlé figury francouzské undergroundové scény. Ozbrojeni vlivy jako Joy Division, Bauhaus a generací dekadentních a dark kapel, se repertoár Varsovie zdá býti surový, drsný, vyvolávající představu města (Varšavy) ve středu apokalypsy, bojujícího o místo za místem, barikádu za barikádou dokonce i tehdy, když se všechno zdá už ztracené. Později se k formaci přidává baskytarista Thibaulta Chapelat, kterého v roce 2006 nahrazuje Yan Four. Kapela přináší společně všechnu tuto energii a vášeň na podium radikálně a nespoutaně, v rovnováze na okraji při poslední cigaretě před dlouhým pádem.

Alvaréz Peréz (Gothic/Electro/Indie)

Alvaréz Peréz se poprvé dali dohromady v roce 1993. Jejich hudba byla založena na kytarovém zvuku, hypnotických rytmech a hlase zpěvačky Ellen. Tento mix očividně zaujal a okolo kapely se začala budovat oddaná fanouškovká základna. První album “Mare Ingenii” vyšlo kapele v roce 1999 a krátce poté, v roce 2001, vydala druhé LP s názvem “Milovat je umírat…”. Snaha hrát živě jak jen je možné, dokonce i v Německu, Švýcarsku a Španělsku, jim dala novou sílu a inspiraci a brzy byl vytvořen nový material. V roce 2003 nahráli třetí album “Thanatophobia” a rozhodli se vytvořit vidoeklip k písni “Flowers of the Night”. Tento klip se hrál Óčku, kam byla kapela pozvána, aby jej prezentovala.

Během přestávky, kterou si kapela dopřála po vydaní alba “Thanatophobia”, se bubeník Titan rozhodl kapelu opustit a pokračovat ve spolupráci s jinými projekty. Tento krok přiměl kapelu více se spoléhat na elektroniku, což ovlivnilo zvuk nového alba, inspirovaného temnější stranou moderního městského života. Kmotrem posledního alba “Unmasked” vydaného 7.května 2008 se stal André Alabaster z německé kapely Expretus. 10.května 2008 si Alvaréz Peréz zahráli na Wave Gotik Treffen jako jedna z dvou českých kapel, které kdy na festivalu hráli. Zatím posledními změnami v sestavě kapely jsou odchod klávesisty El Pola a vokalistky Ralucy, kteří byli nahrazeni kytaristou Biggerem (Amortez) a vokalistkou Dashou (1000 let od ráje).

No Name Desire (Electro/Alternative/Industrial)

Kapela No Name Desire vznikla během roku 1998 a v současném složení existuje již od roku 2001. Na skládání se podílejí všichni členové a pro jejich vystoupení je charakteristická oldschool elektronika, stejně jako projekce odpovídající jejich hudbě. Zvuk je postaven na klasickém EBM, zvláště v rychlých a zřetelných rytmech, kompaktní linii baskytary a deformovaném vokálu. To je to, co společně s propracovanými melodickými prvky NND obohacuje. Cílem není jednoduchý, strojový rytmus, charakteristický pro začátečníky v elektronické hudbě, ale spíše tanec emocí, jímž jednotlivé songy odrážejí pocity a náladu lidí na pokraji věku kybernetiky. Texty jsou odvozeny z cyberpunkového literárního odkazu, který se v současné době rozlil do komerčních filmů a post-cyberpunkové literatury, ale v dílech EBM kapel přežil v jeho pravé podobě, popisujíce temnou vizi technokratické společnosti ovládané mezinárodními monopolními společnostmi a zoufalý nikdy nekončícími vnitřními konflikty. No Name Desire navíc vystoupí k sestavě okleštěné o dlouhodobého spolupracovníka Neurala_I, který se rozhodl vydat jinou hudbení cestou.

Dead Dolls Disco 4 - Alvaréz Peréz, No Name Desire, Varsovie (+ Dj Nephilim, DDD Crew DJs)
17. října 2009 (19:00)
Brno, Metro Music Bar (Poštovská 6, Alfa-Pasáž)
Vstup: 180,-Kč
www.deaddollsdisco.cz

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Yeeeeeuhu!! Na videnou! .....jen me trosku zarazi u Alvarezu (zejmena ted s novou sestavou) oznaceni "indie" :D
Moc se tesimee, budem tam =]

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.