Oslavte pětadvacáté narozeniny L’ahké Múzy dvojitou porcí darkwave

L'ahká Múza 25 letAčkoliv podzim chystá pro milovníka temnějších zákoutí hudebního spektra spoustu žánrových parties a festivalů, oslava 25. narozenin slovenské darkwave-ritual legendy L’ahká Múza, za doprovodu španělských gratulantů The Eternal Fall, by dne 10. října v klubu Chapeau Rouge hudebním fajnšmekrům určitě neměla uniknout.




 

Nepříliš často se v našich končinách najde kapela, která by bez masové podpory většinových médií vydržela fungovat dvě a půl dekády, navíc, aniž by sklouzla ke klišé nebo kompromisům. Když už někdo, jako L’ahká Múza, ve zkoušce časem obstojí, je to důvod k pořádnému večírku. V rámci narozeninového veselí se navíc v Praze poprvé představí vynikající španělské darkwave duo The Eternal Fall.

The Eternal Fall – temná vlna ze Španělska

Projekt The Eternal Fall původně vzniknul jako sólový projekt zpěváka, kytaristy a skladatele Sola v posledních dnech roku 1999. Formací prošlo postupem času pět dalších kolegů, z nichž se až roku 2001 stal David Tenza (původní i současný baskytarista TEF) Solovým plnohodnotným spoluhráčem. O dostatku tvůrčí invence vypovídá nejlépe sedm plnohodnotných alb, několik singlů a dvě kompilace, které The Eternal Fall vydávají svépomocí.



The Eternal Fall live in Paris - Death affair


Solovu hudbu charakterizoval jeden z největších znalců gothic scény, britský DJ a promotér De’ath slovy: „Hudba Eternal Fall zachycuje samotnou podstatu stínů, skrytou pod závojem temnoty, a dává jí prostor plout vodopádem klasické gotické kytarové hudby, která osloví fanoušky kapel jako Corpus Delicti, Brotherhood Of Pagans, Vendemmian, Faith & The Muse, Nosferatu a podobně“. Pražský debut The Eternal Fall si tak určitě zaslouží zvýšenou pozornost.

L’ahká Múza – pětadvacet let darkwave rituálu

Když roku 1984 Gudrun Snake (zpěv, vizualizace) a 677 (nástroje, kompozice) zakládali v mnoha ohledech průkopnický projekt L’ahká Múza, zřejmě ani netušili, jak dlouhou cestu mají před sebou. Za 25 let působení přerostlo jméno formace hranice rodného Slovenska, a vysloužilo si pověst jednoho z nejoriginálnějších uskupení ve střední a východní Evropě. Díky osobitosti a naprosté upřímnosti zůstala i po dlouhých letech tvář této progresivní skupiny nezvrásněna módními trendy - hudební vývoj L’ahké Múzy zkrátka určuje vnitřní cítění, nikoliv sledování úspěšnosti stylů v hitparádách.

Živé koncerty formace připomínají ze všeho nejvíce temné liturgické rituály, oslavující posvátnost hudby jako prostředku k sebevyjádření. Hypnotický hlas Gudrun, mystické linky 677, jedinečný pohled na melodie a téměř okultní slovenské texty, spojené s působivou vizuální složkou tak vytváří neobyčejně silný celek, který vnímavé posluchače doslova pohltí. Pokud jste L’ahkou Múzu nikdy neviděli na živo, máte jedinečnou příležitost to 10. října napravit. Ani stálí fanoušci formace však nepřijdou zkrátka, neboť si oslava 25. výročí na scéně přímo říká o speciální playlist, a kdo ví, možná i ochutnávky z nové tvorby dvojice.

 


L'ahka Muza - Pribeh Smutku


Dnes již samozřejmostí bude DJ afterparty v odpovídajícím duchu, kterou bude mít v režii vysoce ceněný DJ Godefroi a tradiční Sanctuary DJ Team.

Desátý říjnový den zkrátka skýtá událost, která tuplovanou dávkou naplní srdce (nejen) milovníků gothic/darkwave hudby, a poskytne ideální soundtrack k nadcházejícímu podzimu. Přijďte se i Vy ponořit do pochmurných, smyslných, tajuplných, ale přesto tak lákavých hlubin temné vlny!

L'ahká Múza (SK), The Eternal Fall (E) + DJ Godefroi, Sanctuary DJ Team
10. října 2009 (start 20:00)
Praha, Chapeau Rouge (Jakubská 2)
Vstup: 90,- Kč

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

skvele :kiss:
Pozor, pozor, mám tu jednu žhavou čerstvou novinku, L'ahká Múza dorazí do Prahy v sestavě rozšířené o další dámskou posilu, která si zde odbude svůj debut, takže se určitě je na co těšit ;-)
Přeji L´ahké Múze vše nejlepší k 25 výročí kapely,která šla vždycky svou vlastní cestou.Skvělé :-)
Srdečná vďaka!Gudrun&LAHKA MUZA

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.