9.9.09: Public Image Limited se vrací!

public_image_limited

 

V prosinci 2009 se ve Velké Británii uskuteční pět speciálních koncertů Public Image Limited (aka PiL). Bude se jednat o první koncerty po 17 letech. Vystoupení se budou konat ke 30.výročí  vydání desky "Metal Box", ale PiL se neomezí pouze na materiál z jednoho alba, nýbrž odehrají písně z celé kariéry skupiny. Zakladatele PiL Johna Lydona doprovodí bývalí členové Lu Edmonds (kytara), Bruce Smith (bicí) a nováček Scott Firth (basa). Kapela také spustila novou webovou stránku www.pilofficial.com.

 

Plánované koncerty :

15.12. Birmingham, 02 Academy

16.12. Leeds, 02 Academy

18.12. Glasgow, 02 Academy

19.12. Manchester, 02 Academy

21.12. London, Brixton 02 Academy 

 

Public Image Limited (PiL) je anglická hudební skupina založená v roce 1978 zpěvákem Johnym Lydonem, kytaristou Keithem Levenem a basistou Jah Wobblem. Vznikli na troskách zásadní punkrockové skupiny The Sex Pistols, ale vydali se více experimentálním směrem a jejich rané nahrávky jsou považovány za nejzajímavější a nejinspirativnější hudbu postpunkové éry. Kapela existovala do roku 1992, kdy Lydon (jako jediný stálý člen) kapelu rozpustil.

Nejznámější písní souboru je bezesporu píseň "(This is Not a) Love Song" z roku 1983, na jejíž video se můžete podívat níže.  Název byl inspirován písní "Her Story" (1979) od jejich stájových kolegů u Virgin Records, Flying Lizards, která pojednává o zaprodávání kapel pro komerční úspěch. Skladba se paradoxně stala největším hitem skupiny. Přepracovaná verze s hrubším vokálem a dechovou sekcí vyšla na albu z roku 1984 "This Is What You Want... This Is What You Get". 

 

Public Image Limited - (This is Not a) Love Song

 

zdroj: Side-Line.com (Public Image Limited aka PiL return).

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Sááááákra, jak jsem tohle mohl prehlidnout?? A proc se nestavi alespon nekde v Nemecku/Rakousku :Pinch: Za tohle bych skoro ty letenky dal
do anglie tě to ve výsledku vyjde letecky stejně jako vozem do německa, navíc anglie je prostě... prostě anglie :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.