Zajímavé kapely na domácích festivalech

FestivalyJe tu první červenec, pro mnohé první den prázdnin a festivalová sezóna je v plném proudu. Navíc účast i jinde, než jenom na Castle Party je u většiny návštěvníků akcí spíše pravidlem, nežli výjimkou. Na jaké české festivaly se můžete vypravit za více, či méně spřízněnými kapelami se stejně jako loni podívejme v tomto stručném přehledu.







Rock for People

Již tento víkend (4. – 6. července) můžete vyrazit do Hradce Králové na tradiční festival Rock for People, kde kromě spousty kapel nejrůznějších žánrů můžete vidět vystoupení českých Prostitutes, indie rockovou hvězdu Placebo, či industriální rockery z USA Static-X.




Colours of OStrava

O týden později, od devátého do dvanáctého července, se v Ostravě chystá dramaturgicky o něco poklidnější fest Colours of Ostrava. Na něm vám neuteče například leader někdejšího new wave/postpunk zjevení Talking Heads David Byrne, alternativně rockoví Mercury Rev, nebo středověké dámy BraAgas, které nedávno vyhrály soutěž talentů "Česká spořitelna Colours Talents".




Masters of Rock

Pokud holdujete spíše tvrdší muzice, pravděpodobně strávíte víkend od 9. do 12. července ve vizovické likérce Rudolf Jelínek na rock/metalových Masters of Rock - zamašírujete si s uniformovanými Deathstars, nebo se ponoříte do temnějších vod tvrdšího a temnějšího rocku Johana Edlunda a jeho Tiamat.




Pohoda

O týden později, od 16. do 18, července se koná u našich slovenských sousedů veliký festival Pohoda na letišti v Trenčíně, kde se můžete potkat s německými elektrošílenci Warren Suicide, nebo domácími alternativními rockery Swan Bride.




Mighty Sounds

Punk, ska, a další žánry pak budou pohromadě slavit od 17. do 19. července na tradičním Mighty Sounds Festivalu v Olší u Tábora. Zde můžete zapařit na psychobilly smečky Koffin Kats (USA), The Brains (CAN), Carlos and his Coyotes, nebo na jemnější -billy The Hitchers (UK), či The Peacocks (CH).




Benátská noc

Benátská noc další víkend představí v Malé Skále u Turnova mimo jiné i Skota Midge Ureho, nerozlučně spojeného s novovlnnými/novoromantickými spolky jako Ultravox, nebo Visage (a dokonce i Sex Pistols). Příznivce tvrdých kytar zase čeká dostaveníčko s Paradise Lost. Kdy? Od 24. do 26. července 2009.




Sázava fest

Na přelom července a srpna (30.7 – 2. 8.) je opět plánován Sázava fest v areálu Malá Strana u Kácova. I zde se najdou kapely, které by mohly milovníka temnějších žánrů oslovit, konkrétně se jedná o Jimmy Sommervilla (Bronski Beat, The Communards), progresivní nizozemce Gathering, či stálici českých gothic rockových pódií XIII. století.




Subculture fest

Letiště u Tábora ožije ve dnech 14. – 16. srpna Subculture festem, který nám loni přivezl legendární Misfits. Ani letos se organizátoři nedrželi zkrátka, a vy si tak můžete užít naživo vystoupení kanadských psychobilly nájezdníků The Creepshow, nebo amerických horrorpunkerů Blitzkid.




Minikvas

Domácí festivalovou sezónu můžete uzavřít od 22. do 23.srpna na slovenském festivalu Minikvas na koupališti Modra, kde zahrají francouzští electropunkeři Dead Sexy Inc., či slovenští deathrockeři The Last Days of Jesus.




Pokud nám někde nějaká zajímavá kapela vypadla, budeme jenom rádi, pokud nám to napíšete do diskuse pod článkem - předem děkujeme! :)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Na Subculture me jeste lakaj ty premierovy Kitty in the Casket...ale jinak je tam zas takovej kybl SKAckovejch kapel, ze uz jsem z toho zkourenej jen to ctu na plakate :huh:
mozna by sla prihodit metalova diskoska PAIN na brutal assaultu...
Pain muzeme, to jo, na ty bych se sakra mrknul :-) Ale to je kazdej rok, co se na Assaultu objevi takovy sympaticky alternativni odnoze trvdy hudby...ovsem to kolem bych asi neprekousnul :lol:
Pokud by šel někdo na Masters na Tiamat,Deathstars,Arch Enemy atd...tak se rád sejdu a pokecáme.My s Lucií jdeme hlavně na Voivod,ale budeme tam už od čtvrtka do neděle.S pozdravem
já osobně jedu na MoR už v úterý. na Deathstars jdu určitě, už poněkolikáté. jinak ze zmíněných se zatím uvidí
M O R:Mylsel jsem,že se stanový areál Mastru je otevřený od středy.Tiamat jsem živě viděl, můžu doporučit.Pro letošní Masters mám typy na co se podíváme VOIVOD to je pro mě hlavní,Tiamat,Deathstars,Evergrey,dobré vystoupení mají i Blind Guardian.Z novějších kapel to šlape u Arch Enemy a Legion Of The Damned,Keep Of Kalessin.Z legend bych doporučil trashové Death Angel Tihle indiáni opravdu umí.Je tam i druhá stage Coca Cola Stage kde vystoupí celkem zajímavé české soubory jak Six Degrees Of Separation,Memoria,Dying Passion,Shockwave,Bed Sores,Free Fall a další... ;-)
takze... supr byli: tiamat, deathstars, KOK, death angel, kataklysm, evergray, in extremo, legion of the damned, the sorrow a jejich tanecni vlozka :-), folkova sekce taky dobra :-) <br />headlineri sli letos tak nejak mimo me...
No, nechtěl jsem tomu věřit, ale vypadá to, že je to pravda - 22. srpna 2009 Pod Parnou Fest v Moravský Třebový - THE DAMNED!!!!!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.