Multižánrová energická smršť KMFDM rozhýbe Prahu

Plakat KMFDMNepodaří se vám zúčastnit lipských gotických slavností Wave Gotik Treffen? Nezoufejte, alespoň drobnou ochutnávku si můžete užít i v ČR. Jedna z nejvlivnějších industrial rockových kapel vůbec se totiž v rámci svého turné k oslavě 25letého fungování na scéně zastaví i 2. června v pražském Lucerna Music Baru.






KMFDM - Žádný soucit s většinou

Skupina KMFDM vznikla v Německu v roce 1984 a stala se průkopníkem hudebního směru, který křížil techno/dance s tvrdým rockem v industriálním hávu. V polovině 80. let se kapela přestěhovala do Chicaga. V té době byla pýchou nahrávací společnosti WaxTrax! Records, která byla tehdy na vrcholu. Díky intenzivnímu experimentování a koncertním šňůrám se kapela rychle vyvíjela a s každou novou deskou posunula jinam.

Na začátku roku 1999 se zdálo, že se skupina rozpadne do několika různých projektů, ale KMFDM nakonec odolali zkoušce času a v pozměněné podobě hraje dodnes. V současné době je pilířem kapely pěvecké duo Sascha a Lucia. Před pěti lety KMFDM oslavili 20 let své existence obřím turné se 62 zastávkami v USA, Kanadě, Evropě a Austrálii.

Jak sami říkají: „Budoucnost patří těm z nás, kteří jsou stále ochotni si špinit ruce.“ V duchu své filozofie „udělej si sám“ založila KMFDM svůj vlastní internetový obchod www.kmfdmstore.com a také label KMFDM Records. V roce 2005 se vydali na světové turné po 18 zemích na podporu svého CD Hau Ruck. Rok 2006 byl ve znamení nového EP remixů nazvaného Ruck Zuck a turné „Hau Ruck Zuck USSA Tour“. Rok 2007 přinesl Tohuvabohu, které je velkolepým mixem všemožných hudebních stylů. V roce 2008 vydali své první plnohodnotné remixové album Brimborium.

U příležitosti oslav 24. výročí založení kapely představila KMFDM 29. února 2008 24/7, což je série dvaceti čtyř sedmipalcových vinylových singlů, které jsou tvořeny skladbami z původních 12“ singlů a klasických alb. Singly jsou vydávány postupně vždy první den v měsíci v pořadí, ve kterém původně spatřily světlo světa. Po 24 měsících série vyvrcholí 1. února 2010 úplně novým exkluzivním singlem. Každý ze 24 singlů je k dispozici v limitované edici 250 kusů. Všechny skladby byly remasterovány speciálně pro vinyl a obaly desek budou v původním klasickém KMFDM stylu, většinou od známé umělecké bandy Brute! Všechny singly z 24/7 jsou k dostání výhradně v internetovém obchodě KMFDM.

KMFDM je hudebním tělesem, se kterým se musí stále počítat. Díky neúnavnému bádání a objevování nového se propracovali až na vrchol. Nové album KMFDM Blitz, které vyšlo 24. března 2009, není žádnou výjimkou. Deska obsahuje electro předělávku „Being Boiled“ od The Human League, ruskojazyčnou „Davai“, německy nazpívanou „Potz-Blitz!“ a diskoskladbu „Strut“.

KMFDM Band

A nyní KMFDM uvádějí... Skold vs. KMFDM! Skold vs. KMFDM je nové album o 22 skladbách od Tima Skolda a Saschy Konietzka. Velikáni alternativního undergroundu se opět dali dohromady, aby to pořádně rozjeli. Skold vs. KMFDM bylo vydáno 24. února 2009 u KMFDM Records. K dostání je opět výhradně přes internetový obchod kapely ve formě CD, vinylu nebo mp3.

Dalším důkazem, že na rok 2009, kdy kapela oslaví 25. výročí, se jen tak nezapomene, je evropské turné naplánované na jaro a léto, kdy KMFDM navštíví minimálně šest zemí. Hudebníci se poté vrátí zpět do Ameriky, kde si odbudou dalších několik zastávek v rámci jejich Kein Mitleid Tour 2009.

Kromě nového materiálu KMFDM znovu vydala svoji kompletní tvorbu z éry WaxTrax! Records jako KMFDM Classics, tentokrát u Metropolis Records/KMFDM Records. Všechny KMFDM Classics jsou remasterovány s luxusními booklety a některé obsahují bonusové skladby. Nyní je tedy deset klasických alb kapely k dispozici. Jedná se o What Do You Know, Deutschland?, Don't Blow Your Top, UAIOE, Naive, Money, Angst, Nihil, Xtort, Symbols a Adios.

Jako doplněk ke KMFDM Classics vydala kapela Extra, což je trojdílná sada dvojdesek, na kterých najdete všechny skladby KMFDM, které nejsou zahrnuty na deskách KMFDM Classics. Extra obsahuje remasterované skladby z CD a 12“ singlů. Veškerý materiál na sadě Extra byl po dlouhá léta nedostupný. Extra Vol. 1, Vol. 2 a Vol. 3 nyní vycházejí u Metropolis Records/KMFDM Records.

Také vedlejší projekt KMFDM Excessive Force si nechal znovu vydat svou diskografii u Metropolis Records/KMFDM Records a nyní jsou tedy k dispozici obě alba Conquer Your World a Gentle Death.

Jak je jasně vidět, samozvaní otcové industriálního rocku rozhodně nemají v úmyslu přestat. A po dobrém koncertě nemusíte přestávat ani vy, neboť je pro připravena afterparty v režii CZ Sanctuary DJ Teamu.

KMFDM (DE) + CZ Sanctuary DJ Team
2. června 2009
Praha, Lucerna Music Bar (Vodičkova 36)
Vstup: 350,- Kč předprodej (Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal) / 450,- na místě

Plakat KMFDM

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Těšte se na exkluzivní interview se Sašou Konietzkem...<br /><br />Cavern.cz
pozde zase jsi druhy :D
navic uz byl v darkwave takze by stejne nebyl exkluzivni jdu na kmfdm ahoj vecer B)
Exkluzivní je, protože 1. v době publikování interview z Wau ještě nebyli KMFDM na Wave Gothic Treffen a za 2. Ví z vás někdo, jaké má rád Sasha filmy, jídlo - co si myslí o manželství, současné politice, Obamovi, jaké budou jeho další projekty, jak se bude jmenovat nová skladba atp? Být druhý někdy neuškodí :-P A Sasha je zatraceně příjemnej chlápek...
To: Blackeye69 <br /><br />A Ty ses zatraceně "příjemnej" blbec... :lol:
Nikoliv, pouze považuji větu: "Pozdě, zase druhý" za nesmyslnou, jelikož jde snad o co nejvíce informací o daném umělci, proto nevidím problém, proč by nemohli být dva exkluzivní interview z odlišných spekter umělcovi povahy, zájmů, hudbě...a jinak no comment, soudit umí každý na potkání :-))
Blackeye: Potřebuješ si dělat reklamu tady, protože k tobě na blog nikdo neleze? Ubohý, přesně ve tvým stylu.
Ty jsi ta dáma, co jsme jí zakázali IP vzhledem k těm ohavnostem a fekálním vtipům sedící tak na úroveň člověka mateřské školy? Těší mě! :lol:
Tak to interview s KMFDM není primárně určené pro “dark blogysek“Cavern.cz, ale pro poněkud serioznější web Musiczone.cz . Dělal jsem ten rozhovor spolu s nim a vážně jsme měli jiné otázky a odpovědí než Bob Zelenka z Wavu.<br />Jinak naprosto perfektní zkušenost, Sasha je skvělý a vtipný člověk co má nadhled a smysl pro nadsázku. Koncert se taky moc povedl. Dobry zvuk, výborně zvoleny playlist, jen škoda že mi nezahráli moji oblíbenou Last Things :D Lucia udělala dokonale žhavou show a rozžhavila většinu návštěvníku. Prostě parádní akce :-)
Blackeye: Ty jsi ten ubožák, kterej mi mazal příspěvky u sebe na blogísku, když jsem si mu dovolila opravit nepravdy a výmysly? :D <br />Vrať se k propagaci jednorožců, to k tobě sedí. Muzice prostě nerozumíš, smiř se s tím :D <br /><br />Azraelus: Dobrý zvuk? :D :D :D
Muze mi nekdo vysvetlit kdo je proboha Bob Zelenka? Nejaka mutace starejch pák na scene?? :D :D
To bych taky rád věděl:D
blackeye jak muzes povazovat vetu pozde zase druhy za nesmyslnou kdys je to pravda protoze jsi fakt zase druhy? :D Nesmyslny je tvuj duvod 1 a taky se ukazalo ze zase pouzivas slova kterym nerozumis jinak by jsi nemohl napsat ze ten rozhovor je exkluzvni kdyz neni<br /><br />azraelus to je mi jasne ze jsi ten rozhovor delal ty protoze jsi snad jediny z cavernu kdo ma neco v hlave. vlastne jsem nepochopila proc se s nimi jeste zahazujes :dry: ale mas pravdu lucia byla opravdu skvostna a i moc prijemna osobne proste skvela akce :-)
Jsem neskutecne sikovny :D
Tak tohle snad ani nemá cenu komentovat, kdo zná pravdu ví, jak to bylo, že Azraelusi??? :D :D :D
Vetsinu rozhvoru vazne udelal Monokl69, ja jsem byl jen dulezita koordinacni jednotka B)
Monokl69 -> Kokokl69 :lol: [url]http://www.google.cz/search?hl=cs&q=blackeye69+kokot&btnG=Vyhledat+Googlem&lr=&aq=f&oq=[/url]
to Blackeye: Co to je za témata rozhovoru? Takovýhle pitominy se hoděj maximálně do bulváru. Evidentně u KMFDM nevíš, která bije.
Nahodou, ja jsem si vzdycky pral delat rozhovory se superstars v duchu "jakej je tvuj oblibenej hamburger?", jako kdyz v sedmdesatejch zacinal casopis Punk, nekde v garazi na koleni sepisovat:D
Sucker AD: Ta témata se vztahovala obzvláště k nové desce, projektům, vystoupení na WGT, obecně o hudbě KMFDM, spolupráce s interprety atp...výše uvedené jsou spíše bonus, ale myslím, že celkem zajímavý:-)
Na ten rozhovor jsme měli původně 15 minut, nakonec se ale protáhl asi na 47...Není proto divu, že člověk zabrousil i do jiných vod :-)
to Blackeye: Chápu, prostě obecný kecy, při kterejch nemusíš o kapele vědět vůbec nic :D
Na tom něco bude.O kapele a hudbě co hraje by měl autor něco vědět :-)
Pánové, vždyt to interview ještě ani nevyšlo, to je jako se hádat o to, co má kdo v kapse :lol:
Blackeye69 --> Browneye69 --> jsi nejakej hnedej.. :lol:
neni nad poradnej flame B)
Bob Zelenka je snad redaktor Sparku, žádná mutace. To zase nejspíš vaše neznalost a domýšlivost dělá své, jak se tak dívám. :evil: Robo
Ano, a Bob Zelenka, je velmi dobrý redaktor ze Sparku :-)
a co ten ma spolecneho s gothikou a wavem? :o nejdriv si to tu poradne a pak chytrac :evil:
Ok, Spark me diky jeho prevazujicim zanrum nezaujal,neodebiram-nectu, takze ani jmeno Bob Zelenka mi neni znamo -snad muzu dal pokracovat jako prosty redaktor Sanctuary i pres tuhle neznalost :lol: . Nicmene ta spojitost s Wavem (pokud teda skutecne myslime radio Wave, jinak uz vazne nevim o cem je rec) tu vyrcena byla a fakt, ze rozhovor s KMFDM delal pro radio nas kolega Pavel Zelinka svadela k fantazirovani o mutaci B) Mimo to je oblibenym zvykem ostatnich medii (zejmena kolem Zombie Walku) komolit jeho jmeno na Zelenka :-) ...jakykoliv reakce pomahajici k vyjasneni tyhle zahady prijimam s otevrenou naruci!
A do rubriky "vedeli jste,ze.." prihazuji jeste toto: Bob Zelenka je take zesnuly folkovy zpevak kapely Bob a Bobci z Oseka u Duchcova...RIP Bobe!
Tak koukám že moje zbrklost(nikoliv neznalost) způsobilá krásné pozdviženi a sérii offtopicu nesouvisejících s KMFDM :D
Tak už dost s těma Bobama :lol: Nebo si to začnu brát osobně i já
:D :D a pavel bobek :D :D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.