Zombie zaútočí na centrum Prahy – již podruhé!

zwafterparty.jpgMoře se začne vařit, všechny svíce zhasnou, a mrtví budou chodit po Zemi - dne 16. května 2009 proběhne v Praze druhé pokračování českého Zombiewalku. Premiéry akce se zúčastnilo téměř 700 zombií - podaří se letos tento rekord překonat?


 

 

 
 

 

Zombiewalk v ČR

Zombiewalk je čistě apolitická recesistická akce, která by se dala nejlépe definovat jako „veřejné shromáždění co největšího počtu lidí namaskovaných jako oživlé mrtvoly“.  Pražský „Walk“ patří k jedněm z nejmladších přírůstků do rodiny českých „flashmob / reality hack“ aktivit, která si však rychle získala popularitu. Nejlepším důkazem je téměř sedm stovek nadšenců, kteří se vydali na nemrtvý pochod v květnu 2008. Mezi nimi byli nejen milovníci zombie horrorů a výtvarní kreativci, ale i běžní lidé, kteří rádi občas obarví šeď všedního dne trochu jinými odstíny.

Program

Stejně jako před rokem začíná registrace účastníků od 15:30 na Staroměstském náměstí, odkud v 17:00 průvod vyrazí na Václavské náměstí. Po společné fotografii pod sochou svatého Václava se pak zombies přesunou přes Pěší zónu do klubu Chapeau Rouge (Jakubská 2), kde jsou pro ně připravena hned dvě patra naplněná stylovou afterparty. Kromě DJů, promítání zombie horrorů a hlasování o nejhezčí zombii je připraveno vystoupení dvou kapel. Jako první vystoupí pražská psychobilly naděje Rocket Dogz, následovaná vlajkovou lodí slovenského deathrocku The Last Days of Jesus.



Zombiewalk 2008 (by soymalau)

Historie

Historie této vizuálně velmi atraktivní akce sahá až do roku 2001, v České republice se však objevila poprvé teprve loni. Samotní organizátoři k důvodům pořádání „Zombiewalku“ na oficiálních stránkách www.zombiewalk.cz říkají:

„Kromě toho, že od Zombiewalku očekáváme kopec zábavy, chceme i tak trochu na něco upozornit... Schválně se někdy podívejte kolem sebe, až půjdete po ulici - na kolika lidech, které každodenně mineme v anonymním davu, si můžeme všimnout tolika společných rysů? Jejich pohledy jsou vyhaslé a životní energie stačí sotva na to, aby nutila tělo vykonávat naučené mechanické úkoly (do práce, na nákup, domů, televize a spát.) Podobná "nákaza" postihuje i část dnešních teenagerů, jejichž svět se smrsknul pouze do (ač pěkně vykresleného 3D) rozměru počítačových her. Hlavy se zaobírají jen základními fyzickými funkcemi a potřebou pasivní zábavy. Vidíme snad jen my podobnost mezi zombiemi z filmů a těmi, kteří se potloukají po ulicích "jako tělo bez duše"? Možná ano. Přesto si myslíme, že (s dostatkem nadsázky) je mezi těmito jedinci a oživlými mrtvolami rozdíl jen několika stupňů Celsia tělesné teploty (v případě Zombiewalku několika vrstev makeupu).“

Více o pravidlech, historii a další detaily se dozvíte přímo na www.zombiewalk.cz

Zombiewalk 2009 - live The Last Days of Jesus (SK), Rocket Dogz, Zombiewalk DJ Crew
16. května 2009 (registrace 15:30 / start 17:00 / afterparty cca od 18:30)
Praha, Staroměstské náměstí (výchozí bod), Chapeau Rouge (Jakubská 2 – afterparty)
Registrace: zdarma
Vstup na afterparty: 40,- Kč s registrační páskou  / 140,- bez pásky

Zombiewalk 2009

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

OT kometare jsem smazal. O online hrach naprosto nesouvisejicich s zombiewalkem, muzete chatovat jinde;-)
kukám na to pořád na youtube prostě parááda :-)
apolitická zombie walk bola sranda, mám rád také akcie, už čakám na druhé...:-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.