Gothic Party Brno podvanácté

Gothic Party BrnoJiž dvanáctá Gothic Party Brno se bude konat v sobotu 18. dubna v brněnském hudebním klubu Favál music circus na Křížkovského 22. Za šest let existence se jedná o téměř tradiční setkání lidí, kteří se více či méně zajímají o gotickou hudbu, módu, styl.

Na akci vystoupí slovenská deathrocková kapela The Last Days of Jesus, rakouská darkwave/gothic rocková skupina Whispers in the Shadow a brněnské industrial/ebm Depressive Disorder. Je to setkání, kde se hosté pod maskou dekadentní atmosféry ponoří do hlubin brněnského podzemí.





Na programu je vystoupení slovenské gothic/death rockové skupiny The Last Days of Jesus. Tato kapela se vždy snažila kombinovat klasickou atmosféru postpunkových kapel ze začátku 80. let s moderním zvukem a formou, aby vytvořila svou vlastní alternativu nevšedního death a gothic rocku. Na scéně působí již přes patnáct let a je pravidelným účinkujícím na největších evropských gotických festivalech, jako je například německý Wave Gotik Treffen nebo Castle Party v polském Bolkówě. Členové kapely, v jejímž čele stojí frontman Mary0, neustále upravují své osobní preference. Světu tak představují svou individuální a překvapivou podobu stylu, který lze označit jako progresivní deathrock, v němž oživují přímost, poctivost a syrovost toho starého, jež přeměňují podle svých představ, přidávají k němu nové zvuky a různé vrstvy podtextů, kritiky a ironie. Návštěvníci akce se mohou těšit na opravdu jedinečný hudební zážitek, jelikož celé vystoupení je propracovaná show. Repertoár koncertu se bude skládat hlavně z písní aktuálního alba „Dead Machines Revolution“, ale jistě nebudou opomenuty ani starší songy.

Další účinkující kapelou bude skupina Whispers in the Shadow, hrající v Brně tak oblíbený gotický rock. Skupina tvořená kolem frontmana Ashleyho Dayoura, známého svým působením v L’ame Immortelle, se v České republice objeví vůbec poprvé. Kapela ukazuje, že v gothic rocku se může snoubit jak tvrdší, tak jemnější zvuk a jejich intenzívní hudba má mnoho tváří. Melancholický zpěv doplňují melodické kytary, hromové bicí a náladotvorné klávesové aranže. Na atmosféře nahrávek se podílí také to, že Ashley se ve svých lyrických textech nechává inspirovat svým oblíbeným autorem H.P. Lovecraftem, stejně tak jako silným vlivem magie. Kapela v Brně představí své aktuální album „Into the arms of chaos”, které produkoval John A. Rivers, známý svou spoluprácí s kapelami jako Dead Can Dance nebo Clan of Xymox. Také Whispers in the Shadow jsou pravidelnými účastníky evropských gotických festivalů.

Posledním vystupujícím je brněnskému publiku dobře známý industrial/ebm projekt Depressive Disorder. Kapela působí nejen na české alternativní scéně od roku 2002 a již brzo se zapsala do povědomí příznivců elektronické a industriální hudby. Nikoho proto nepřekvapí, že se tento rok objeví například na festivalu Castle Party. V současné době má kapela za sebou už tři alba a na XII. Gothic Party Brno naposledy zahrají ve starém složení. Proto by si nejen fanoušci industriální a ebm hudby neměli nechat ujít jejich vystoupení.

Po koncertu se návštěvníci mohou těšit na dark & gothic party, která se ponese až do ranních hodin hlavně na vlnách gothic rocku a deathrocku. Na své si ale přijdou i fanoušci jiných „gotických“ hudebních stylů jako batcave, new wave, gothic metal, electroclash, industrial nebo darkwave. Nebude chybět ani oblíbená tombola, projekce, módní přehlídka obchodu s gotickou módou Temnota.sk, výstava multimediálních obrazů, věštírna Zuzany Antares a stylové taneční vystoupení.

Organizátoři i sami ostatní hosté ocení, když bude co nejvíce lidí ve stylovém oblečení. Podmínkou pro vstup to ale není.

XII. Gothic Party Brno – The The Last Days Jesus (SK), Whispers in the Shadows (A), Depressive Disorder (CZ) + dark & gothic party - djs Ark & Marklyn
18. dubna 2009 (19:00)
Brno, Favál Music Circus (Křížkovského 22)
Vstup: 240,- Kč na místě / 210,- Kč předprodej (knihkupectví Arrakis, Veveří 24, Brno)

Gothic Party Brno

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

"Organizátoři i sami ostatní hosté ocení, když bude co nejvíce lidí ve stylovém oblečení. Kostým ale podmínkou pro vstup není."<br /><br />Budou aj Organizátoři ve stylovém oblečení ??? :D
Jasně - IT gotyk style, jako každej rok ne? HAHAHAHA

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.