Nové desky hodné pozornosti

Aneb trochu té předvánoční inspirace na dárky...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Spáchal: Ezechiel

The Creepshow - Run For Your Life (People Like U Records) 22. srpna 2008

Začneme druhou dlouhohrající deskou nabušené čtyřky z Ontaria The Creepshow. Ta svou energií rozhoblovala Prahu koncem října a podobně nabité je i album "Run For Your Life", nacpané deseti šlapavými psychobilly tracky, táhnuté dámským vokálem sličné kytaristky Sarah "Sin" Blackwood.


 

Emilie Autumn - Girls Just Wanna Have Fun / Bohemian Rhapsody EP (Trisol) 5. září 2008
I další zpěvačka (navíc skladatelka, houslistka a básnířka) Emilie Autumn nedávno proběhla hlavním městem a zanechala po sobě spoustu nadšených fanoušků. Na přetřes přišly i skladby ze zatím posledního devítitrackového EP "Girls Just Wanna Have Fun/Bohemian Rhapsody", na kterém jsou nejen coverveze obou songů, ale i jejich remixy a další zajímavosti.

 

 

 



Amanda Palmer - Who Killed Amanda Palmer (Roadrunner Records) 16. září 2008

A do třetice ženský zpěv - Amanda Palmer, dámská polovina populárních Dresden Dolls, se nedávno rozhodla vydat na sólovou kariéru. Výsledkem těchto snah je dvanáctitrackový debut "Who Killed Amanda Palmer", který vydal label Roadrunner Records.

 

 

 

 



Das Ich - Kaniballe EP (Danse Macabre) 26. září 2008

Na domácím labelu Danse Macabre vydali pánové z Das Ich nové EP nazvané prostě "Kaniballe". Stejnojmenný singl je na kratkostopém nosiči představen hned sedmkrát (z toho v šesti remixech), a jako přídavek jsou uvedeny remixy skladeb "Sing mir dein Lied" a "Die Hand an der Wiege".

 

 

 

 



Frontier Guards - Predestination (Aliens Production) 5. října 2008

Fanoušci Atreidova (Beamship) bočního electroambientního projektu "Frontier Guards" se konečně dočkali. Dne 5. října totiž na slovenském labelu Aliens Production vyšla debutová deska Frontier Guards "Predestination" s 10 tracky a třemi remixy od projektů Oxyd, Subheim, nebo Anhedonia.

 

 

 

 



The 5th anniversary compilation CD of Monopol Records (Monopol Records) 6. října 2008

I další deska pochází z našich luhů a hájů - je jí kompilace českého nezávislého labelu MonopolRecords, které se orientuje především na alternativní elektroniku. Sampler vychází u příležitosti pátého výročí od založení tohoto vydavatelství a najdete na něm 15 tracků od projektů jako No Name Desire, Disharmony, Depressive Disorder, Last Influence of Brain a podobně. Tato nahrávka je skvělou volbou pro začátečníky v oblasti ebm/industrialu, kteří si chtějí udělat obrázek o hlavních představitelích tuzemské scény.

 

 

 

 



Atomic Neon - Darkenia (Black Rain) 24. října 2008

Pokud máte rádi The Cure, ale všechna alba (i to nové) se vám již oposlouchala, možná by vás mohla zaujmout příjemná darkwave kytarovka Atomic Neon. Té vyšla 24. října 2008 na labelu Black Rain nová deska "Darkenia".

 

 

 

 



The Cure - 4:13 Dream (Geffen) 28. října 2008

Originál je zkrátka originál. Po čtyřech letech se nesmrtelní The Cure konečně vrací do hudebního dění s novým studiovým počinem. V pořadí již třináctá deska má název "4:13 Dream" a obsahuje třináct tracků, včetně dnes již zavedených radiových singlů "The Only One", "Freakshow", nebo "The Perfect Boy".

 

 

 

 



Zombina and The Skeletones - Out of The Crypt and Into Your Heart (Fiend Force) 31. října 2008

"Out of The Crypt and Into Your Heart" - tak se jmenuje pátá deska hororového zjevení z Liverpoolu. Z více než 150 písní vybrala Zombina, Doc Horror, Ben Digo, Kyle K'Thulu a X-Ray Speck třináctku těch nejlepších a výsledkem je vynikající album, míchající nejrůznější hudební vlivy, aniž by však výsledek ztrácel osobitou tvář Zombiny and The Skeletons (recenze přijde brzy).

 

 

 

 



The Damned - So, Who's Paranoid (English Channel Records) 10. listopadu 2008

Na desátého listopadu bylo stanoveno vydání jubilejního desátého alba anglických legend The Damned. Vynikající deska, které opět dominuje hlas Davea Vaniana a kytara Captain Sensibla, nese název "So, who's paranoid" pod kterým si představte stylových 13 písniček nesvázané hranicemi žánrů.

 

 

 

 



ASP Akoasma-Horror Vacui Live (Trisol) 10. listopadu 2008

Ačkoliv formace ASP Alexandera Sprenga na naší temné scéně zas až tolik příznivců nemá, na západ od našich hranic patří k hvězdám. Pro početnou fanouškovskou základnu v Německu je tak vydání živé desky "Akoasma-Horror Vacui" poměrně velkou událostí a proto tuto desku zařazujeme i do našeho výčtu.

 

 

 

 



Mediavolo - Unaltered Empire 10. listopadu 2008

Francouzská alternativně/novovlnná formace Mediavolo vydává na labelu Prikosnovenie novou, v pořadí již třetí desku "Unaltered empire". Novinka je konceptuální, inspirovaná povídkou "Proměna" Franze Kafky - hlavní hrdinkou této nahrávky je žena, která se pozvolna mění v motýla.

 

 

 

 



The Deep Eynde - Blackout: The Dark Years (People Like U) 14. listopadu 2008

The Deep Eynde nedávno vystoupili v ČR, kde představili i materiál ze zbrusu nové desky "Blackout: The Dark Years". Ta je především výběrem, mapujícím hudební dráhu kapely od devadesátých let a oprašujícím raritní skladby, B-singly a nejrůznější videa.

 

 

 

 



IAMX - Live in Warsaw (Nineteen95) 14. listopadu 2008

První oficiální živé album Chrise Cornera a projektu IAMX, nabrané během vystoupení v polské Varšavě. Ti, co na koncertě nebyli, ani neměli možnost slyšet přenos polského Radia 3, si nyní mohou vychutnat atmosféru varšavského koncertu i v teple domova.

 

 

 

 



Blitzkid - Anatomy of Reanimation (Fiend Force) 14. listopadu 2008

I Blitzkid patří mezi bandy, které letos vystoupily v našem hlavním městě - tihle chlapíci dokonce jako hvězdy festivalu Moonlight Mayhem. Pokud vás jejich hudba zaujala, mohlo by se vám líbit i první "Best of" album, pro které byly písně dokonce nahrány znovu s lepším zvukem a novými aranžemi. Těšit se navíc můžete i na neznámé skladby, vytahané ze zapomenutých zákoutí starých demáčů.

 

 

 

 



Blutengel - Dancing In the Light EP (Out of Line) 14. listopadu 2008

Jako přípravu na novou desku "Schwarzes Eis" (plánováno na 13. února 2009) vydali němečtí future/euro/synthpopoví upíři Blutengel rozšířený singl "Dancing In The Light", který je k disposici hned ve dvou formách - "Forsaken" a "Solitary". Ty se liší jak obalem, tak obsahem - každá z verzí obsahuje jiný singl, dvě nové skladby a samozřejmě remixy.

 

 

 

 



Voltaire - To the Bottom of the Sea (Projekt Records) 15. listopadu 2008

Voltaire, jeden z nejvýraznějších zástupců amerického labelu Projekt, se vrátil se svou novou deskou "To The Bottom of the Sea". Na té se prezentuje mixem temného kabaretu, cikánského punku, námořnických odrhovaček a steampunkové poetiky - to vše podávané s řádnou porcí charakteristického humoru a nadhledu. Nechybí ani skladba "Coin Operated Goi", jejíž melodii si Voltaire (se svolením) vypůjčil od kolegů z Dresden Dolls a přepracoval do tak trochu jiné podoby.

 

 

 

 



Gothminister - Happiness in Darkness (Drakkar) 20. listopadu 2008

S novou deskou si na Vánoce pospíšil i norský bubák Gothminister, který 20. listopadu vydal u Drakkaru svůj počin "Happiness in Darkness". Deset nových tracků zvolna navazuje na předchozí dvě desky "Gothic Electronic Anthems" (2003) a "Empire of Dark Salvation" (2005), a určitě udělá radost příznivcům tvrdších kytar.

 

 

 

 



Batmobile & Peter Pan Speedrock - Cross Contamination split (People Like You) 1. prosince 2008

Nejslavnější nizozemská psychobilly formace, fungující již od roku 1983 se jednoho krásného dne potkala s kapelou Peter Pan Speedrock a rozhodli se vzájemně si předělat pár písniček. Výsledkem je split album "Cross Contamination", které 1. prosince vydal label "I Used to Fuck People Like You In Prison".

 

 

 

 



Hocico - Tora! Tora! Tora! (Out of Line) 5. prosince 2008

Mexičtí electroúderníci jsou zpět, tentokráte s živou deskou "Tora! Tora! Tora!", která obsahuje dvanáctipísňový záznam živého vystoupení Hocico v osackém klubu Neo během japonského turné k albu Memorias Atrás. Povinnost pro milovníky tvrdé elektroniky, kterým alespoň uteče čas do vydání nové desky Combichrist (tedy do 20. ledna 2009) "Today We Are All Demons".

 

 

 

 



Alexander Veljanov - Porta Macedonia (Premium Records) 13. prosince 2008

Nezaměnitelný hlas Deine Lakaien si opět odskočil na sólovou dráhu. Výsledkem je nová deska "Porta Macedonia", obsahující 11 nových eletro-popových songů, které jsou připraveny oblažit zvukovody jemnými melodiemi.

 

 

 

 



Samozřejmě to určitě nejsou všechny zajímavé desky, které v tomto období vyšly, takže pokud nám nějaké utekly a vy o nich víte, podělte se do diskuse, díky.

CZ Sanctuary

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

celkem hodně dobrého ... jsem jen rád :D
Emilii a Amandu už pár měsíců poslouchám.Vydařený CD ;-)
Hocico !!!
[3] rulez! 8-)
nevim proc, ale vetsinu z toho uz mam naposlouchanou :-D
[5] Protože jsi starej pirát! :-D :-D<br /><br />Jinak souhlasím, takhle na podzim se celkem urodilo, i když, něco mi říká, že stejně jen málokdo bude nadělovat CDčka pod stromeček :-D
[6] Já kupuju :-) svý nový :-) jak jsme ti psal že ji chci přetáhnout na temnou stranu Hocico :-) jen jí k otmu musi dát ještě nějaký dance nebo trance jiank by mě mohla prokouknout :-D
no slava! nezbyva nez gratulovat ;-) :-D sice uz asi nebudou zadny flamiky ale co....
[7] Řízená konverze na temnou stranu Síly? :-D Tak to je ďábelské, ale začínat Hocico mi příjde celkem šok, neni lepší to vzít od Crüxshadows, VNV Nation, Loly, nebo takovejhle melodičtějších věcí? :-D<br /><br />[8] Jo, vypadá to, že Organic už svůj Vánoční dárek dostal... :-) :-D
Tyjo, ani jsem nevěděla, že Voltaire vydal dalši poklad! Moc děkuju ;-)
[8] hele to že jsme si našel jinou neznamená že jsme tu původní přestal milovat ;-) zapomenout na svuj cit k holce tak se nepodívám po zbytek života do zrcadla ! však jí to dojde :-)
BeoWulf: hele to že jsme si našel jinou neznamená že jsme tu původní přestal milovat ;-) zapomenout na svuj cit k holce tak se nepodívám po zbytek života do zrcadla ! však jí to dojde :-)<br /><br />Ezechiel: Hocico mi už došli takže ot musim risknout :-) ale s těma VNV to je dobrej nápad 8-) jdu objednat Advance and follow :-) Navíc ot bud taky psolouchat a nemám rád moc pomalý a vyměklý věci nudim se u toho :-) jediná vyjímka jsou snad jen progresive trance sety :-)
BeoWulf: hele to že jsme si našel jinou neznamená že jsme tu původní přestal milovat ;-) zapomenout na svuj cit k holce tak se nepodívám po zbytek života do zrcadla ! však jí to dojde :-)<br /><br />Ezechiel: Hocico mi už došli takže ot musim risknout :-) ale s těma VNV to je dobrej nápad 8-) jdu objednat Advance and follow :-) Navíc ot bud taky psolouchat a nemám rád moc pomalý a vyměklý věci nudim se u toho :-) jediná vyjímka jsou snad jen progresive trance sety :-)
pls delete 11 a 12 díky :-) <br /><br />a líp optimalizovat pro Internet Explorer 8 :-) ne všichni jsou natolik hloupí aby používali spyware operu firefox nebo chrome :-)
[14] mno optimalizovat web pro prohlizec kterej je v betaverzi.. nevim nevim :D ;-)<br />jinak dik za uklidneni ze "pribeh" jeste neskoncil 8-) tohle sou takovi goticky VKVcka :-D :-D ;-)
[14]ne vsichni jsou natolik hloupi aby pouzivali prohlizec kterej nepodporuje webove standarty ;-)
[16] tak v 8ce uz to snad bude ne? :-D aspon doufam... ale trosku OT.. jinak me celkem prekvapuje v jakych exotickych zemi hocico tocej svoje zivaky :-)
[16] podporuju zásadně microsoft :-) neznám lepší firmu na poli IT :-) skoušel sem apple, nebo novell a jeho suse profi, ale nic se nevyrovna Win Vista nebo W seven :-) to stejný s prohlížečema nebo čímkoliv jiným :-) a standarty jsou pro teplý :-)
[18] dosti ehm sverazny postoj... kazdopadne Steve by z tebe mel radost... 8-)
Tu třetí mám doma,výtečná..Vřele doporučuji :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.