Umělečtí electro teroristé se chystají na okupaci Prahy

 

Zakladatelé žánru EBM, belgičtí Front 242 zahrají v neděli 7. prosince 2008 v pražském Lucerna Music baru.







 

 

Autor: Pavel Zelinka

Milovníci tvrdší elektronické hudby budou mít letos druhé vánoce již počátkem prosince. V neděli 7. prosince totiž po sedmi letech půstu dorazí do Prahy v krátkém sledu absolutní legenda stylu "electronic body music", kterému sami dali název - Front 242. Belgická legenda již druhým rokem pomalu opracovává své vize z první poloviny 80. let a uvádí je do nových souvislostí v rámci takzvané Vintage live tour.

Front 242 jsou na scéně od roku 1982, vydali celkem 7 dlouhohrajících alb, několik singlů, kompilací a živých nahrávek. Nejdříve šokovali veřejnost ideou artistického militarismu a poté propašovali EBM na konci 80. let do samého popředí zájmu nezávislé hudební veřejnosti. Nebýt Daniela Bressanuttiho nebyl by dneska žánr Tvrdé elektroniky tam, kde dnes je.

 


Front 242 - Headhunter


Kapela vydala v polovině roku dvojdiskový záznam s názvem Moments, který zachycuje dvojitý průřez jejich kariérou ve formě dvou rozdílných koncertních setů, které představují čtveřici v opravdu velmi dobré formě. To ostatně prokázala kapela již začátkem léta na Planet festivalu, kde byla spolu s IAMX nebo Hadouken! Jedním z hlavních taháků.

Skupina v popředí s dvěma vokalisty Jean-Luc Meyerem a Richardem 23 momentálně rozlouskla nejistotu v podobě nového alba, které se od kapely očekává a na pražské zastávce tak vykopne svůj set improvizací, která by měla být základem nové kompozice a možná i nového alba, které čtveřice chystá na příští rok.

I tuto informaci sdělil redaktorům CzS sám klávesák Front 242, Partick Codenys v rozsáhlém exkluzivním rozhovoru, který si můžete premiérově vyslechnout ve středu od 22 hod. v pořadu Dark Wave na Radiu Wave a posléze si ho budete moci stáhnout z www.wave.cz ve formě podcastu.

Front 242 (B)
7. prosince 2008, 20:00
Praha, Lucerna Music bar (Vodičkova 36)
Vstup: 450,- Kč Předprodej Lucerna Music Bar / 495,- Kč Ticketpro/Ticketstream

 

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

cool! long live OCVCP and romanian gothic scene!
Líbí se mi rozhovor i přístup OCVCP. Jen at se mu daří!
Jsem ráda,že jsem se konečně dozvěděla něco o hudební scéně v Rumunsku,nikde jsem žádný info v tomhle směru nenašla.
me se to take libi ocvcp mluvi pravdu budme radi za malou scenu lepsi mala nez zadna i kdyz by to urcite mohlo byt lepsi
I will be in Prague between 30 dec and 2 or 3 Jan so any advices about spending new year's eve are wellcome!! I would like to meet some nice people from Prague and to share some knowledge about goth scene! So...mail me or send me any thoughts through Paesant! Thank you very much!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.