Dvojice našláplých kapel rozhýbe pražské Rock Café

Ve čtvrtek 4. prosince můžete v klubu Rock Café vidět koncert amerických horrorpunkerů The Deep Eynde a vynahradit si absenci The Last Days of Jesus na festivalu Moonlight Mayhem.











 


Zdroj: Bat Country Booking, CZ Sanctuary

Temná scéna byla velmi zklamána, když The Last Days of Jesus nemohli kvůli hospitalizaci kytaristy Feššyho vystoupit na festivalu Moonlight Mayhem. Naštěstí se však tento člen rychle zotavil a TLDOJ tak do Prahy přece jenom ještě letos přijedou. Již patnáct let platí tahle parta pro svůj unikátní zvuk, mísící vlivy 80. let i současnosti, za jednu z nejoriginálnějších evropských deathrockových kapel vůbec. Mnohoznačné texty, plné protestů proti pokrytectví, falši a lhostejnosti moderní společnosti dělají z každého songu malou revoluci. Není proto divu, že tato poselství, zabalená do agresivního zvuku a na živo podávaná s vysoce energickou přílohou, přinesla The Last Days of Jesus uznání nejen na deathrockové a gotické scéně, ale i mezi punkery či milovníky psychobilly.

The Last Days of Jesus - Army of God

The Deep Eynde právě vydali antologii "Blackout - The Dark Years", která sleduje 15letou hudební dráhu tohoto uskupení. Domovem v jižní Kalifornii jsou The Deep Eynde logicky vepsáni do historie hudebního undergroundu Los Angeles a jeho okolí. V průběhu let kapela nasbírala velké množství podnětů, které daly vzniknout jakési pomyslné hudební knihovně The Deep Eynde, obsahující svazky nejrůznějších žánrů. Pro svůj vybraný zvuk a živá vystoupení, která doprovázejí divoké kostýmy a plné nasazení zpěváka Fate Fatala, jsou The Deep Eynde ceněni po celém světě. V současné době se však formace vydává proti proudu času, nazpět ke svým kořenům - prvkům rock'n'rollu 70. let, vzpomínkám na The Damned, Ramones, Stoogees, Patti Smith a samozřejmě Misfits.

The Deep Eynde - We Don't Care About You

The Deep Eynde (USA) + The Last Days of Jesus (SK)
4. prosince 2008, 19:00
Praha, Rock Café (Narodni 20)
Vstup: 200,- Kč
 
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Vynikajici kotel video! Byl to zazitek, ale jak pises - pro ty co nemaji zmaknutou kompletni tvorbu 242 byl hlavne stred koncertu tak trochu vatou a zacaly se ozyvat nohy. Jinak silenej nater, projekce fakt uchatna a pres mlhu nebylo videt skoro ani na pivo tam v dalce kde jsme stali:D
Jo, byl to naser !
Oldschoolová lahůdka. REPETE !!!!
Králové EBM,Front 242 namájí slebé místo,musel to být nářez jako kráva,stále je uznávám jako kult ve svém oboru ;-) Pěkně Jsi to sepsal Ezi
Díky za report a za video, byl to vynikající koncert. Už dlouho jsem neslyšel takový řev jaký se ozýval na jeho konci a je fantastické že ho dokázal vyloudit tak relativně malý dav.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.