Luminiscence 1993 - 2008

15. výročí založení Teatru Novogo Fronta a premiéra nového alba Vladimíra Hirsche...


Zdroj: Ars Morta Universum

V rámci oslav 15. výročí založení avantgardní dívadelního souboru Teatr Novogo Fronta bude uvedena série představení na různých místech Prahy. Jedním z nich je společný večer souboru a jeho spolupracovníka, skladatele a instrumentalisty Vladimíra Hirsche v industriálním prostoru bývalé haly ČKD v Karlíně. Představení "Phantomysteria" bude následováno koncertní premiérou jeho alba "Descent From The Cross".

Teatr Novogo Fronta - the physical theatre company

Teatr Novogo Fronta vznikl před patnácti lety v Petrohradě v Rusku. Zdroj prvotní práce tvořily experimenty, které vycházely ze vztahu mezi tělem herce a prostorem kolem něj. Odhalování možností vyjádřit se skrze fyzický projev se stalo základním principem tvorby souboru. K mnohovrstevnatosti inscenací přispívá bohatá symbolika a postmodernistická intertextualita. Kombinace specifických, svérázných, formálních i tématických aspektů tvorby je pramenem přitažlivosti projektů TNF, které se setkávají s velkým ohlasem u domácího i zahraničního publika.

Phantomysteria

"Své duši řekl jsem, buď klidná, na sebe nech sestoupit tmu, a bude to tma Boží." (T. S. Eliot: Čtyři kvarteta)

Phantomysteria jsou alegorií o apokalyptické katastrofě, která vznikla objevem možnosti splnit všem lidem jejich přání. Svět byl následky objevu zničen a všechno se změnilo. Platí nové zákony a pravidla. Ti, co přežili, ztratili paměť a na zničené planetě se paradoxně opět nachází na počátku stvoření v ráji. Ale protože člověk zůstává člověkem, historie se opakuje...

"Je to silné představení, které lze jen obtížně zapomenout. Jeho poselství je nekompromisní jako poprava. Není možné uniknout pocitu, že tohle je peklo a my všichni jsme v něm." (Tina Jackson, Metro Edinburgh)

Vladimír Hirsch - integrated music

V srpnu 2008 vyšlo u italského vydavatelství Ars Benevola Mater v pořadí třetí album kolekce sólových děl Vladimíra Hirsche Symfonie č.4 "Snímání z kříže" ("Descent From The Cross") skladba pro integrovaný hudební soubor, sbor a sóla, op.67, vytvořená v letech 2001 - 2005. Skladba inspirovaná Dostojevského výkladem stejnojemnného obrazu Hanse Holbeina. Projekt v sobě spojuje vyjadřovací prostředky způsobem, který naplňuje autorovu koncepci integrované hudební formy.

Luminiscence 1993 - 2008 - Teatr Novogo Fronta (RUS), Vladimír Hirsch (CZ)
12. listopadu 2008 (start 20.00 hod)
Praha, Hala ČKD (Thámova 8)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

asi sem slepy, kolik je vstupne ?
[1] Slepý nejsi, ale jelikož se mi to nepodařilo cenu vstupného najít nikde na netu, čekám na odpověď od pořadatelů, nebo TNF - zatím bohužel marně :-( takže pardon, závada není na Tvém, ale ani na našem přijímači...

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.