Control The Party

V úterý 11. března uvede režisér Anthony Corbijn českou premiéru snímku Control, na kterou naváže afterpatry "Control The Party".


Zdroj: La Fabrika

Večer Joy Division u příležitosti premiéry filmu Control

V úterý 11. března proběhne od 19.00 ve Slovanském domě česká premiéra filmu Control, kterou uvede osobně režisér Anthony Corbijn. U příležitosti režisérovi návštěvy Prahy a premiéry filmu se chvíli poté (od 21.00) koná v klubu La Fabrika v Holešovicích párty Control The Party.

V unikátním a zcela ojedinělém Djském setu zde vystoupí osobní přítel Ian Curtise a velký propagátor jeho odkazu, Mark Reeder. Druhým, kdo se přijde poklonit odkazu tohoto génia bude Moimir Papalescu ve speciálním DJ setu. A chybět nemůže ani velký fanoušek Joy Division a New Order, Aleš Bleha. Celá párty se ponese v duchu éry Joy Division a hudby té doby.

**Djs: MARK REEDER (MFS Berlin)
Moimir Papalescu & Radeq Brousil (The Nihilists, Magnetik)
Aleš Bleha (Summer Of Love, XMAG)**


Ian Curtis se stal symbolem celé jedné generace, hudební éry nazývané "nová vlna" a nesmazatelným způsobem se zapsal do dějin moderní populární hudby. Přitom jeho život byl velice krátký. Po dvou úspěšných a dnes legendárních deskách jeho skupiny Joy Division - Unknown Pleasures a Closer - se v květnu 1980 oběsil.

Brzy po jeho smrti se zbytek kapely Joy Division přejmenoval na New Order a zahájil zcela novou éru v dějinách hudby.

K odkazu Joy Division se hlásí všichni, od U2, Depeche Mode, Oasis, NIN, Pulp, The Smiths, Primal Scream, Happy Mondays, Underworld, Chemical Brothers, Paul van Dyka, The Prodigy nebo Fat Boy Slima. Jejich skladby jako Love Will Tear Us Apart, Transmission, Radio nebo Atmosphere patří plným právem do zlaté pokladnice světové hudební kultury.

Tolik zcela holá a naprosto zásadní fakta o Ianu Curtisovi, jedné z největších legend světové hudby 20. století.

Nyní, takřka 27 let po smrti Ian Curtise přichází do českých kin film "Control" v režii slavného fotografa "jen já jediný fotím U2" Anthony Corbijna. Film měl svou premiéru v loňském roce na největších světových filmových festivalech a sklidil skvělé ovace. V Cannes se stal filmem diváků, byl nominován na Grammy.

**Control The Party**
11. března 2008, 19:00 (film) / 21:00 (party)
Praha, La Fabrika (Komunardů 30, Holešovice)
Vstup: 100,- Kč

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

fňuf...
Jdu tam..Papalescu a Brousil, to se musi videt 8-)
A do Brna pánové nepřijedou? Achjo Praha je tak daleko! :-(
Já bych taky byla ráda, aby zavítali i do Brna...
Skoda, ze Moimir onemocnel a na party se svym setem, ktery si pripravoval 2 dny nevystoupi :sad:
Supeeer to bylo, i bez Mojmira :-D Radek Brousil dobry dobry, ale ke konci bohuzel pekne ubral... zato Mark teda sice jen poustel, ale za to luxusne 8-) ...budou fotky!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.