Zeptejte se...Garden of Delight

Spolu s novým rokem se opět vracíme s našimi interaktivními rozhovory. Vyzpovídat tentokrát můžete jednu z vedoucích kapel německé scény, Garden of Delight, které letos poprvé a naposledy uvidíme i v Čechách...


Autor: Ezechiel

Gothic rockovou formaci **Garden of Delight** (zkracovanou někdy na GoD) založil roku 1990 zpěvák a programmer Artaud Seth. První období kapely trvalo sedm let, během kterých vyšlo formaci spousta singlů a několik plnokrevných desek, které Garden of Delight dovedly ke značenému věhlasu. V té době působil v kapele na pozici baskytaristy i Adrian Hates, kterého známe jako zpěváka darkwave stálice Diary of Dreams.

Když roku 1998 oznámil Atraud Seth rozpad Garden of Delight, fanoušci hořce zaplakali a neváhali označovat skupinu za vůdčí sílu německé gothic rockové scény. Asi i proto se formace roku 2000 opět vrací na scénu a otevírá další kapitolu GoD. Za znovuzrozením kapely údajně stojí současná manželka Atrauda Setha Jawa, která zároveň převzala v kapele baskytaru.

Opět se točí a vydávají desky, z nichž nejslavnější jsou asi Apocryphal I: The Fallen a Apocryphal II: The Faithful z roku 2003, inspirované dvěma knihami Henochovými *(sbírky textů připisovaných starozákonnímu Henochovi obsahující zjevení a odhalení pravd o dějinách, běhu světa, astronomických poznatcích apod. - pozn. CzS)*. Mezi další nepřehlédnutelné desky patří i trilogie Lutherion (2005/2006/2007), na které navazuje i aktuální album Darkest Hour (2007). Tato pozdější tvorba Garden of Delight již absorbuje kromě inspirace okultními vědami i další hudební vlivy, především z electroindustriální scény. Do dnešního dne prodali GoD více než úctyhodných 150 000 hudebních nosičů.

Kapela v současné době vyjíždí na tour, v rámci kterého poprvé navštíví i Českou republiku. Návštěvníci Night Side festivalu tak budou mít možnost vidět Garden of Delight naživo nejen poprvé, ale i naposled, neboť skupina 1. 11. 2008 ukončí v berlínské K17 definitivně svou činnost.

Řekli jsme si, že by byla škoda nevyužít příležitosti a kapelu Garden of Delight nevyzpovídat, dokud ještě funguje. A co vy? Nechcete se Artauda a Jawy Sethových také na něco zeptat? Pakliže ano, napište (jako vždy) své otázky do diskuse pod článkem. Všechny zajímavé zařadíme do rozhovoru a osmého února položíme kapele.


**Garden of Delight - Levitation**


**Garden of Delight - Illuminate**

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Skladba Illuminate od Garden Of Delight je skvělá pecka :-) Z Německých kapel si rád popslechnu i Love Like Blood a Dreadful Shadows.Škoda,že už budou GoD letos končit.Na druho stranu mi to někdy příjde i jako, trošku image vždyt kolikrát už končili Sisters,The Cure, Siouxsie,nebo v 90 letech byl i načas odmlčený Nephilim,Stranglers od nás XIII.Století.Bauhaus ted vydají pouze desku a pak finíto,kdo ví.Eldritchovi Sestry 18 let od 90 roku jen zase koncertují a přitom žádná studiovka.Já už to ani neřeším Vy ano? :-D :-) 8-)
Myslím, že parádní je hlavně příležitost spatřit GoD na ?možném sklonku? jejich kariéry v blízkém okolí, ať už v Praze nebo Bolkowě A proč skupiny končí? Nespatřoval bych v tom nutně zrovna image. GoD jsou už teď živoucí legendou. Mají za sebou opravdu řadu úžasných výtvorů. A jestli se někdy vrátí? Ukáže čas, zda dokážou žít bez hudby. Pokud skončí opravdu definitivně, lze říci, že v nejlepším, neb album Darkest Hour je podle mého skvělé! Ovšem věřím, že by dokázali takovýchto kousků stvořit ještě několik. Jen mě zrovna nenapadá, na co bych se jich rád zeptal. Nechám raději promlouvat jejich hudbu 8-)
ja by jsem se zeptala proc se rozhodli skoncit je jich skoda

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.