Sobotní Hardwired v režii Project Pitchfork se nezadržitelně blíží!

Koncert oblíbené německé party byl posunut na příští rok, ale my si je tuto sobotu užijeme i tak!
 

Brzy to bude bezmála třicet let, co spojili síly Peter Spilles a Dirk Scheuber, náhodně zalovili ve slovníku a přičarovali na hudební mapu novou kapelu, kterou nazvali Project Pitchfork. V roce 1990 nahráli první demosnímek „K.N.K.A.“, a 15. února téhož roku odehráli v Hamburku svůj první koncert. O rok později kapela vydala debutovou desku „Dhyani“, která se stala jedním z milníků dark electro scény.

Od samého začátku mladí muzikanti hýřili invencí a desky vycházely jako na běžícím pásu. Únor 1992 byl svědkem expanze druhého alba „Lam-'Bras“, na němž se poprvé představila zpěvačka Patricie Nigiani, a už o půl roku později rozšířil diskografii kapely další disk „Entities“. Singl „Souls“ z této desky byl později přepracován pro EP „Souls/Island“. Následovalo první německé turné a PP těžili ze svojí maximální profesionality, která vyústila ve smlouvu s vydavatelstvím Off-Beat a následně v desku „IO“.

 

Project Pitchfork - Steelrose


V roce 1995 si kapela založila vlastní label Candyland a vydala žhavé ípíčko „Corps d'Amour". Po vydání desky „Alpha Omega“ kapelu na turné doprovázely pozdější hvězdy světového formátu - Rammstein. Rok 1997 přinesl temně elektronické scéně desku „¡Chakra:Red!“, která je po nějaké době výsledkem práce všech členů, včetně Jürgena Jansena, který se oficiálně stal členem kapely. 

Po prvním turné Project Pitchfork po USA vyšlo koncepční album „Eon:Eon“, které už neslo etiketu Warner Music Group EastWest. Za klip k singlu „Steelrose“ kapela obdržela cenu Echo Award v kategorii Best Video National. Další deska „Daimonion“ z roku 2001 zase byla nositelem jednoho z největších hitů elektronické scény - „Timekiller“. Dalším ambiciózním projektem se poté stala trilogie, kterou načalo album „Inferno“ a dokončila EPčka „View from a Throne“ a „Trialog“.

 


Project Pitchfork - Timekiller

 

Album „Kaskade“ vyšlo po pro kapelu netradičně dlouhých třech letech klidu a na následující „Dream, Tiresias!“ si fans počkali dokonce do roku 2009. Po chudších letech se PP do tvorby nových desek pustili s další vervou a od roku 2010 dosud stihli vydat u Trisolu dalších šest desek, které už nesou současnou zvukovou tvář kapely.   

Nemůžeme zapomenout ani na některé projekty členů Project Pitchfork. Peter Spilles nejprve něžně plul spolu s Patricií Nigiani na vlnách projektu Aurora Sutra, pak vyzval desítky zpěváků ke spolupráci v rámci projektu IMATEM a nakonec si spolu s Jinxy získal spoustu fandů díky jejich společnému projektu Santa Hates You. Dirk Scheuber zase stihl během let 2016-2017 nahrát dvě povedené sólovky, Jürgen Jansen byl zase více než dekádu členem The Cassandra Complex.


V sobotu 26. května si všichni fandové Project Pitchfork přijdou na své na Hardwired party, kterou bude tentokrát hostit klub Prostor Země (někdejší Gox, Bunkr, Lucky-Lucky atd.). Zhruba od jedenácté večerní do druhé ranní uslyšíte jak největší hity kapely, tak různé remixy, rarity a songy projektů členů PP. Večírek startuje ve 22:00 elektronickými novinkami, ale v závěru večera se dočkáte i dalších klasických elektronických pecek. Mimo Sanctuary.cz DJs svůj set odehraje také ostřílený DJ Papouch. Vstupné činí 50 kč.

22:00 - 23:00 electro news
23:00 - 02:00 Project Pitchfork special
02:00 - ? electro classics 

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.