X. Gothic Party Brno

V sobotu 24. listopadu se bude v brněnském hudebním klubu Favál konat již X. Gothic Party Brno, tradiční setkání lidí, kteří se více či méně zajímají o gotickou hudbu, módu a styl.


Zdroj: Gothic Party Brno

Na akci vystoupí německá gothic rocková kapela Expretus, brněnská gothic rocková skupina Alvaréz Peréz a dark ambientní projekt Tábor radosti z Jihlavy.

Na akci vystoupí německá skupina **Expretus** z Drážďan. Kapela působí na scéně již několik let a za sebou má čtyři alba: Gezeitenrausch (1999), Spiegelsaal (2000), Electro.Technic (2002) a Borderline Red (2006). Hudba tohoto uskupení se dá označit jako gotický rock, který do sebe přejímá vlivy jiných žánrů, jako je například industriál či elektronická hudba. Během svého působení se Expretus prezentovali na řadě koncertů po celé Evropě, například i na festivalu Wave Gotik Treffen. V České republice je mohli posluchači spatřit již jak v Praze, tak i v Brně.

Dalším účinkujícím bude brněnskému publiku dobře známá místní dark/gothic rocková kapela **Alvaréz Peréz**. Kapela vznikla v roce 1993 a doposud stačila natočit pět nahrávek. První eponymní MC "Alvaréz Peréz" (1995), MCD "Melancholie" (1997), "Mare Ingenii" (1999), "Milovat je umírat" (2001) a zatím poslední "Thanatophobia" (2003). Hudba Alvaréz Peréz se pohybuje na hranici zádumčivého dark rocku a klasického gothic rocku. Skupina absolvovala řadu vystoupení a to nejen v České republice, ale například i v Německu, Švýcarsku a Španělsku. Nyní se návštěvníci akce mohou těšit jak na starší hity, tak i písničky z nově připravovaného repertoáru.

Posledním vystupujícím se stane jihlavský dark ambientní projekt **Tábor radosti**, který má za sebou již tři alba: Tábor radosti (2001), Havamál (2003) a Lamat (2006). Jeho atmosférická hudba se dá přirovnat k projektům švédského vydavatelství Cold Meat Industry. Nicméně i přesto má kapela svůj osobitý styl a ve své hudbě mistrně střídá potemnělé a rytmické pasáže za občasné recitace tajemných rituálních textů a to vše je při živém vystoupením doprovázeno podmanivou projekcí.

Na programu bude dále dark & gothic party, jež se ponese až do ranních hodin hlavně na vlnách gothic rocku a deathrocku. Na své si ale přijdou i fanoušci jiných ?gotických? hudebních stylů jako, batcave, new wave, gothic metal a darkwave. Samozřejmě zde nebude chybět již tradiční tombola, projekce, módní přehlídka obchodu s gotickou módou Gothic Habitus a menší výstava obrazů Martina Kühna.

Od návštěvníků akce se předpokládá, že na ni přijdou ve stylovém oblečení, není to ale v žádném případě podmínkou.

**X. Gothic Party Brno ?Expretus (DE), Alvaréz Peréz (CZ), Tábor radosti (CZ) + dark & gothic party - djs Ark & Marklyn**
24. listopadu 2007, 19:00
Brno, Favál music circus (Křížkovského 22)
Vstup: 170,- Kč (předprodej 150,- Kč, web prodej 145,- Kč)
*předprodej vstupenek na Gothic Party Brno, knihkupectví Arrakis (Veveří 24, Brno)*.

Klikni pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak lidičky těšíme se na vás, doufám v hojnou účast! :-D
Hm, typické, dva roky nic a teď se to hodí do termínu, když už nějaká scény se dotýkající akce (vernisáž J. Krumphanzla v Praze) probíhá. A to je tak pořád, soustavně se tyto záležitosti kryjí. Nemyslím si, že by to bylo ku prospěchu věci, když na to chodí stejní lidé..a jo, štve mě to, protože nekolidovat to s vernisáží, tak na GP určitě jdu, protože Tábor radosti je Tábor radosti. :-/
hmm...my mame 23. akci...nevim ..mam to kousek ale asi to nedam:sad: :-? :-(
Co se tyce Tabora Radosti,ten hraje jak tak koukam i 8.12. v Rock Cafe,Praha...
hmm, Tábor Radosti bych rada videla znovu......Mozna se dostavim;-)
V Brně jsem na akci ještě nebyl takže se určitě ukážu ;-)
hmm...23. mam narozeniny...takze jestli neskoncim na zachytce, nebo na necem podobnym, tak se ukazu rad...
ja se asi neukazu... nic me tam nelaka... a hlavne jsou spatny spoje a opravdu velmi pochybuju, ze me tam neco bude bavit az do 5 do rana...;-)
nj zmena planu..nakonec s emi to Brno priplete do cesty..jedu
Krumphanz vs. Brno aneb paříme ve vlaku nebo v kočce...asi si hodím korunou:-) Nebýt v Brně taky výstava, asi to mám jasné.
Jo....už se těším však se tam všichni potkáme ;-)
No, byla jsem ukecána, takže se asi taky zastavím....
No to diky mě tam jde i Figi :-D.. tak snad se tam uvidime lidi.. těšim se na vas ;-)
bude to moje první akce podobného ražení, ale už se hodně těším a doufám, že si odvezu i nějaké ucházející fotky :-)<br />už aby to bylo
Vzhledem k tomu, že se alespoň část redakce bude vyskytovat na Gothic Party Brno, mají mimopražští možnost objednat si přes mail redakce@sanctuary.cz placky a nášivky a převzít si kontraband přímo na akci, čímž ušetří na poštovném, tak si to rozmyslete ;-)
Figi:hurá, se uvidíme:-)(po dlouhé době, viď? :-))<br />Těším se:-)
Jede nekdo vlakem z ostravy??potrebovali bychom nekoho na skupinovy listek-pry se tim dost usetri-a penez je malo:-)
Mjollni: odjíždíme v 14:37 ze svinova, teda já osobně tam nebudu, ale pojede odtamtud Thief, jeho ženuška, Lucifr a Opaváci, takže se stačí nějak zkontaktovat, třeba přeze mně a jet hromadně:-)
To by bylo dobre!tak prosim te napis tu svuj mejl nebo radsi napis rovnou na muj-diky...
hledám nějaký doprovod na GP...<br />728539591
[20] Ahoj a jsi z Brna? Dyžtak bysme se mohli nějak domluvit...ještě nemám s ostatníma domluvenej sraz, ale jestli chceš, tak můžeš s nama... ;-)
Jeste jednou hlasím :-) - zitra tam budu se vsemi plackami a nasivkami CZS co jsou jeste k dostani, takze nevahejte odchytit podivina s cernocervenou hlavou v triku Lenory, je to jednodussi postup nez postou 8-)
Bohužel se neukážu :-(
První půlka fotek je v galerce, druhá dorazí v zápětí, report též ;-)
ted jeste nekde najit "skupinovy" fotky nasi party jak nas nekdo fotil u podia ^^
Je možné přidat do galerie i nějaké vlastní fotky z GPB? Dyžtak dík moc ;-)
[26] Jasně, budeme moc rádi, prosím poslat na Ezechiel@sanctuary.cz díky moc ;-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.