Novinky u The Cure: Nové album, sólo koncert Roberta Smithe a oslava výročí desky "Disintegration"

Taky máte už dost čekání na nové album The Cure, jejichž poslední deska "4:13 Dream" vyšla před deseti lety? Zdá se, že se konečně dočkáme něčeho nového.

Ale pěkně popořadě. Jak už od nás víte, Robert Smith je letošním kurátorem festivalu Meltdown. To v praxi znamená, že okruh vystupujících je letos plně v režii páně Smitha, který dle svých vlastní slov poslední měsíce strávil poslechem spousty muziky, aby sestavil festival z toho nejlepšího, co se momentálně na scéně děje. Proto v rozmezí 15. až 24. června vystoupí například My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Placebo, The Psychedelic Furs,  Alcest ve společnosti And Also The Trees, Kælan Mikla, The Soft Moon, I Like Trains, The KVB, Tropic Of Cancer nebo Moon Duo. Pod názvem CURÆTION-25 na závěr akce vystoupí ale i sám Robert Smith po boku několika přátel, se kterými připraví dvouhodinový koncert sestavený ze skladeb The Cure, které kapela tak často nehraje (nebo nehraje vůbec). Bude se údajně jedna o "písně The Cure a také různě upravené interpretace starých skladeb." Více informací, včetně vstupenek, naleznete tady.

V červenci pak proběhne oslavný koncert v rámci British Summer Time, na kterém kromě The Cure vystoupí i spousta spřízněných kapel a přátel (například Interpol, Goldfrapp, Editors, Ride, Slowdive nebo The Twilight Sad - informovali jsme zde). Koncert proběhne v rámci oslav 40letého výročí existence skupiny (v roce 1978 se z názvu kapely vytratilo slovo "Easy" a vznikli tak The Cure). Tato akce je v tuto chvíli bohužel již vyprodaná.

Robert Smith dále také oznámil, že v nejbližších měsících by chtěl jít do studia a s kapelou konečně nahrát čtrnácté řadové album, které je fanouškům slibováno už několik let. "Myslím, že nastala ta správná chvíle. V posledních týdnech jsem slyšel víc nové hudby, než za poslední roky, a to mě vyprovokovalo k tomu začít na něčem novém také pracovat." Album by mělo vyjít příští rok, kdy budou The Cure slavit 40 let od vydání debutu "Three Imaginary Boys". "Jestli nic nenatočíme teď, už se lepší příležitost nenaskytne. Zkrátka řečeno, pokud nic nevydáme příští rok, už nové album The Cure nikdy nebude." 

Příští rok to bude také 30 let od vydání legendárního alba "Disintegration". Tohle výročí kapela prý také plánuje náležitě oslavit, navíc by měli pánové příští rok vyjet na další turné. Vypadá to tedy, že se vše v dobré obrací.

Všechny výše zmíněné informace (a spoustu dalšího) Robert Smith prozradil v ojedinělém rozhovoru pro Radio BBC 6 Music. To si můžete v celé délce poslechnout níže:

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.