Pražské Rock Café rozpumpují rezavé kytary

Aneb akce, kterou by si příznivci syntézy tvrdší kytarové hudby s fortelným electro základem neměli nechat ujít...


Zdroj: Mi.Rage **Neural Implant (CZ)**

Projekt pánů Neurala_I, Wereho (oba i No Name Desire) a Fousage (Imunology), založený roku 1996 prochází v současné době zvukovou proměnou, která s sebou ponese i občerstvení dosavadní tvorby o nový hudební materiál. Nové skladby by měly průběhu léta spatřit světlo světa na trojpísňovém promoCD, ale nedočkaví příznivci tvorby této pražské electro/terror formace se mohou těšit na živou ochutnávku již 11. července v pražském Rock Café.

**Egotrip (CZ)**

Pražští Egotrip nejsou na scéně žádným nováčkem. Již od roku 2004, kdy se čtveřice zkušených muzikantů z různých projektů dala dohromady, budilo jejich pojetí moderní tvrdé kytarové muziky respekt. Ten si kapela vydobyla především energií pódiové prezentace a vkusným mícháním místy až metalových riffů se samplerovou složkou čpící rezavou vůní industrialu. O kvalitách Jiřího Fojtíka a spol. se mohli posluchači přesvědčit nejen na všech větších letních festivalech, ale i na koncertě The Crüxshadows v roce 2005, nebo na české části tour finských crossover diktátorů Waltari, kde se Egotrip se ctí zhostil role předskokana.

**Limbogott (DE)**

Tato partička šesti psychopatů z německého buranova má pověst energetické smrště, která nemilosrdně vtrhla na scénu a převrátila jí vzhůru nohama. Sestava Lard Mason (zpěvy, programming, synths), Limbosonic (zpěvy), Tim Machine (kytary, programming, synths), Sprodd Kall (kytary, programming, synths), TB Lemper (programming, synths) a Pharmaboy (bicí) se už od vydání prvního alba "One Minute Violence" roku 2005 těší značné oblibě nejen hudební kritiky (např. "Album měsíce" v Sonic Seduceru) a fanoušků všech žánrů (14. místo v německé hitparádě debutů za rok 2005), ale i muzikantských kolegů. Mezi ty, kteří se přiznali, že patří mezi příznivce tvorby Limbogott tak nalezneme i taková jména jako "BlutEngel", "Die Krupps", nebo "Clawfinger". V roce 2006 vydali Limbogott novou desku "Pharmaboy", široce rozkročenou mezi punk, industrial, gothic, elektroniku a metal, kterou dokázali působivě podat nejen na velkých festivalech (M´era Luna, Dark Storm, Woodstage), ale i na turné po boku japonských "D´espairs Ray". Zkušeností a energie na to, aby dokázali zaujmout Rock Café, mají tedy Limbgott dost a dost.

**Lluther (IRL)**

Industrial rocková formace Lluther z irského Dublinu je soustředěná kolem zpěváka, skladatele a hudebního aranžéra Gerryho Owense, kterého si mohou hudební fanoušci pamatovat především z kapely "Skindive". Přestože si "Skindive" rozhodně nemohli na nepřízeň posluchačů stěžovat, o čemž svědčí více než 40.000 prodaných nosičů po celém světě, kapela se na začátku roku 2002 rozpadla a Gerry na jejím základě (bubeník Ger Farrell), doplněném o kytaristy Deka, Degaze a baskytaristku Saru Fox, postavil svůj nový projekt "Lluther".

Na začátku roku 2004 vydala kapela na labelu "Black Cell Recordnings" svou první EP desku "Venus Complex", kterou následovala úspěšná koncertní šňůra po Irsku. Během té doby ovšem Gerry nezahálel, a těžíce ze svých produkčních zkušeností (pracoval mimo jiné i s Davem Ogliviem (NIN, Marylin Manson), Nickem Ingmannem z Masive Attack, zazpíval si dokonce i na jedné desce U2) pilně pracoval na dokončení prvního dlouhohrajícího alba "Agents Of Empire". O to projevila zájem firma EMI a poskytla Owensovi k ruce další zkušenou postavu hudebního průmyslu, Marca Carolana (Muse, The Cure), který pomohl s finálním mixem a masteringem.

Když v roce 2005 "Agents Of Empire" vyšla, byla časopisem "Sonic Seducer" ihned vyhlášena "Albem měsíce", a následně katapultována na přední příčky německé alternativní hitparády, kde se udržela po dobu nevěřitelných 18 týdnů. Vydání desky bylo následováno velkým evropským turné s takovými, jako jsou "Die Krupps", "KFDM", nebo " Zeraphine". Tour jenom potvrdilo dobrou pověst Lluther, a ti se tak definitivně zabydleli v německých alternativních tiskovinách a rádiích.

Mezi jednu ze zastávek letošního evropského tour Gerryho Owense a jeho smečky patří i pražské Rock Café, po které kapela pokračuje například na festival "M´era Luna", nebo "Rock La Mures" v Rumunsku, kde vystoupí v roli jednoho z headlinerů. Milovníci kvalitního tvrdšího industrial rocku tak mají jedinečnou příležitost vidět toto kytarami pulzující a kovem skřípějící těleso na vlastní oči.

**Lluther (IRL), Limbogott (GER), Egotrip (CZ), Neural Implant (CZ)**
11. července (středa) 2007, start 20:00
Praha, Rock Café (Národní 20)
Vstup: 100,- Kč

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

ty jo takova pekna akce a ja tam asi nebudu :-| :-?
Tak Lluther jsou uz v Praze, bohuzel prijeli bez Limbogott, protoze si jejich zpevak vykloubil rameno pri vystoupeni v Budapesti a musel prerusit turne. Ovsem nemusite se bat, misto nich se podarilo domluvt Katarinas Perverses, kteri tedy zitrejsi akci od osmi hodin zahaji. Vse ostatni zatim plati ;-)
Pokud nevite, co lluther hrajou a jejich http://www.myspace.com/lluther vam nestaci, tady je jedna ochutnavka: http://mp3.from.mi.rage.cz/Lluther-Fixer.mp3

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.