Zemřela ikona industriální hudby Z'EV

Podívejte se na biografický film na památku zdarma.

Minulý týden, 16. prosince, nás opustila v 66 letech ikona ranného industrialu Z'EV, pravým jménem Stefan Joel Weisser. Ten byl znám hlavně díky svému unikátnímu postoji k industriální hudbě, kterou produkoval skoro exkluzivně pomocí perkusí. Jeho diskografie čítá přes 83 položek, spoustu z nich kolaborací, ve kterých spolupracoval například s dlouholetým přítelem Boydem Ricem, Psychic TV, Genesis P-Orridge, KK Null nebo Merzbow. Příčina smrti není dosud známá.

Zavzpomínat si na Stefanovu tvorbu můžete biografickým filmem Ellen Zweig "Heart Beat Ear Drum", který je pouze pro tento týden na Z'EVovu počest ke shlédnutí zdarma na Vimeo pod tímto odkazem.
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Na Sanctuary asi mimo hlavní zájmový proud. O to více převelice děkuji za takto vyčerpávající vzpomínku. Jeho smrt mne vnitřně zasáhla. Leta mám jeho foto jako tapetu na PC. Byl to on, kdo hudebnímu světu vysvětloval, čím industriál ve skutečnosti byl a je. Žádné zmatečné přiřazování tohoto termínu komukoliv, kdo "hlučí". Ministry a etc. jsou jen jiný rock´n´roll. Aladare... s poklonou Robert!
Vzhledem k tomu, ze je to jeden z nejctenejsich novinkovych clanku tydne si opravdu nemyslim, ze by to bylo "mimo hlavni zajmovy proud". :)
Myslím, že víš, proč jsem takto formuloval... Nepodceňuji, a je jen dobře, že vedle častých zpráviček o často "rychlekvašných hvězdičkách" se objeví i ty o "dinosaurech". To mezi těmito dvěma proudy je "fine". Rád čtu, že je to jedna z nejčtenějších novinek tohoto týdne. Chvála Bohu. Jen nevím kolikrát, neb já měl tvůj příspěvek otevřený snad 25x.... než jsem přišel na síti na to, jak ten film stáhnout:)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.