SCORN konečně v Praze!

MICK HARRIS z legendárních Napalm Death se vrací po více než deseti letech do Prahy!

 

Zdroj: Ars Morta Universum

Jediný koncert ve Střední Evropě! Ars Morta Universum Introduces:
**SCORN (uk)** - ambient-dub


Neúnavný experimentátor a zvukový kouzelník přijíždí se svým sólovým projektem Scorn a na koncertě představí nové skladby z právě dokončeného alba Didn´t Ask To Be Here. Legenda temnějšího ambientu a dubu má na svém kontě mnoho beatově hutných, ale striktně downtempových alb (např. Evanescence, Gyral, Logghi Barogghi), hromady kolaborací (stále je členem Zornova experimentálního jazz-dubcoreového seskupení Painkiller) a remixů. Scorn založil Mick Harris v roce 1991 se záměrem vytvořit rytmický a hypnotický drum and bass, což se mu pomocí dunivých subbasů, éterických zvuků a valivých beatů skvěle podařilo. Probádal tak dosud nedotčená hudební teritoria a postupně předefinoval svět ambientního dubu. Za velice krátkou dobu se Scorn stal avantgardou jak postrockové tak izolacionistické estetiky, přičemž rozvinul tak zřetelně společenskou hudbu jako ambient-industrial a dub do extrémních, individualistických poloh. Do dnešního dne Mick Harris vydal 23 titulů, přispěl na více než 100 kompilací a nespočet remixů. Svým duchem protnul a rozvinul mnoho hudebních scén a jeho živá vystoupení jsou fyzicky vibračním prožitkem par excellence.

Info: www.mickharris.net
Diskografie: www.mickharris.net/discography
Poslech: www.emusic.com/artist/10559/10559969.html

**TÁBOR RADOSTI (cz)** - dark-ambient industrial
 


Pražský koncert SCORN doprovodí české postindustriální duo TÁBOR RADOSTI. Oficiálně vzniklo v roce 1995, publiku se představilo za dva roky na industriálním festivalu v Telči s pásmem "1984". Nato se formace začala věnovat koncepčně novým hudebním technologiím na analogově-digitální bázi. V roce 2001 vzniká debutové CD Tábor Radosti s uhrančivě strohou kompozicí a mysteriózním vokálním projevem. Druhé album Hávamál z roku 2003 už nese všechny znaky současné tvorby - nádech rituálu, počítačově modulovaný recitativ, náladotvorné plochy protkané rytmickými sekvencemi. V roce 2006 pak české vydavatelství Epidemie Records vydalo třetí album Lamat, které dále manifestuje víru v neomylnost kosmických cyklů. Zvuková teritoria jsou ještě propracovanější, vnitřní architektura skladeb protkaná orchestrací a zvukovými ornamenty. Tábor Radosti dozráli do pozice absolutní domácí dark-elektronické špičky.

Info: www.taborradosti.com
 
**M.A.C. OF MAD (cz)** - electronica violence
 


Ozdobou večera bude i pražská legenda, "maximální přípustná koncentrace šílenství" M.A.C. OF MAD. Tato původně industriálně-death metalová formace se již od roku 1994 (zformovaná na základech české industriální legendy Střední Evropa) vyznačuje propojováním grindcoreově/metalových ploch s elektro/breakcoreovými prvky a noisovými samply. Jejich živá vystoupení jsou rituálně laděná - technoidní samply s dunivě monotónní strojovou kakofonií kytar v čele s nejhlubším guturálním vokálem provází projekce Japonek pod koly metra, siamských dvojčat a dalších obskurností. Tady to půjde hodně zostra.

Info: www.macofmad.info
 
**DJ MALDOROR (usa)** - electronic chill-beats
 


O pozdní noční rytmy se postará DJ MALDOROR. Bret Vanderberg vyrůstal v okolí San Franciska na přelomu 70. a 80. let a jeho hudební cítění v mnohém utvářela tamní industriální scéna. Počátky jeho produkce jsou v první polovině 90. let spjaty s rádiem KWVA 88.1 FM v Eugene ve státě Oregon. Jeho rozhlasový pořad Psychic Surgery označil jeden časopis za "...hudbu, ze které vám budou krvácet uši." Zároveň se připojil k sound systému SIN (Sound Intergrated Nation) a podílel se na akcích na severozápadě USA, včetně mnoha undergroundových fetiš parties. SIN se pro mnohé stal způsobem, jak posluchače hudbou nejen potěšit, ale i vytrhnout ze stereotypního rytmu každodenní strnulosti. Další zkušenosti získával jako rezidentní DJ klubu Nexus. V současnosti Maldoror pokračuje v produkci v zemích na obou stranách Atlantiku; svým unikátním mixem EBM, industriálu a silové elektroniky inspiruje další svaté a hříšníky na mnoha temných místech.

Program: 19 - 20 h M.A.C. OF MAD / 20 - 21 h TÁBOR RADOSTI / 21 - 23 h SCORN / 23 - 3 h DJ MALDOROR

**Scorn (UK), Tábor Radosti (CZ), M.A.C. of MAD (CZ) + DJ Maldoror (USA)**
2. června (sobota) 2007
Praha, Bordo (Vinohradská 40)
Vstup: 250 Kč/10 Euro

Info a rezervace: www.arsmorta.org , ars.morta@tiscali.cz
 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Na tuhle akci uz mam smlsnuto treti tyden:-)....

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.