V září vyjde nový životopis Nicka Cavea - jako komiks!

Kam ještě slovutný Nick Cave nezasáhl? Do obrázkové knihy!

Nick Cave má za sebou spoustu hudebních projektů, ať už s kapelama The Boys Next Door, The Birthday Party nebo nejslavnější The Bad Seeds či testosteronem načichlými Grinderman. Zapsal se i jako autor filmových soundtracků se svým parťákem Warrenem Ellisem, pár scénářů sám napsal, v některých filmech si i zahrál, napsal několik knih, složil dokonce i operu. Vzniklo o něm několik dokumentů a knih. A 7. září vyjde dokonce komiks!

Kniha s názvem "Nick Cave: Mercy On Me!", kterou dal dohromady Reinhard Kleist, popisuje zpěvákovo mládí, fungování v kapelách, ale dokonce se v příběhu objeví i několik postav z jeho songů. Podle samotného pána temnot je v knize "několik témat z legendárních písní, zkombinovaných s polopravdami a zcela smyšlenými skutečnostmi".

Níže se podívejte na trailer ke knize, pod tímto odkazem si ji můžete koupit.

Nutno ještě dodat, že Nick Cave slaví 22. září své šedesáté narozeniny, 26. října ho máme u nás, kdy vystoupí s The Bad Seeds v pražské O2 areně.

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dobrý den, nevíte náhodou, zda vyjde i česky? Já jestli si mám pořizovat tu anglickou, nebo počkat.. Případně děkuji. :)
Prozatím o české verzi nevíme. Je možné, že se toho nějaký nakladatel chopí, ale nemůžeme nic slibovat. Já bych šel přednostně do té anglické verze. :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.