První podrobnosti k PRAGUE GOTHIC TREFFEN 2017!

Na koho se můžete těšit na dvanáctém PGTčku?

Největší gotická událost světa WGT je za námi. A aby ten návrat tolik nebolel, pojďme se (u)těšit alespoň na největší tuzemské "treffen". Už víte, že i letos budeme termínově okupovat poslední srpnový víkend, tedy 25. - 26. srpna. A protože se podle průzkumu gotického mínění z dotazníků nejvíc líbila tradiční kombinace DJů s několika vybranými zajímavými kapelami, budeme v tomto modelu pokračovat i letos. Stejně tak i v sobotním okupování obou scén smíchovského klubu Futurum, kde se vám také líbilo. A co uvidíte a uslyšíte?

 



Jako náš srdcový host přijede na PGTčko zahrát pan Ashley Dayour. Ten už se naším územím mnohokrát prohnal jak jako frontman jedné z nejlepších gothrockových formací současnosti Whispers in The Shadow, tak coby velekněz uhrančivých The Devil & The Universe. Nikdy ale v roli DJe – až doteď. A protože tomuhle Vídeňákovi jeho Čechoslováci rozumějí, je nám ctí a radostí, že pozvání na 12. PGT přijal. 

Dalším přírůstkem na DJskou soupisku je opět Rakušan – všemi dark electro večírky protřelý DJ Terrorissmo, stojící za vyhlášenými mejdany jako je Electronic Saviour, který u nás zahraje vůbec poprvé.

 

 

A jak jsme naznačili, stranou letos nezůstanou ani kapely. První projekt, o který se s vámi můžeme podělit, podle našeho soudu velmi brzy vyletí do výšin. Švýcarští Veil of Light totiž za svou aktuální desku "Front Teeth" zaslouženě sklízejí jednu pochvalu za druhou (i my pro vás připravujeme recenzi). A když si poslechnete jejich hybný, chladný sound, smysluplně propojující postpunk, coldwave i ozvuky EBM, pochopíte, proč to tak je. Přijďte si kapelu poslechnout dřív, než bude na Prahu příliš velká!

Další jména a podrobnosti samozřejmě budou následovat! Taky se už těšíte?
 


Veil of Light - Soul in Ethanol

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.