Die Krupps se vrací do Prahy!

Legendární německá mašinérie znovu zahraje v Praze!

Hlavní motor kapely Jürgen Engler je vizionář, který má neslábnoucí vliv na elektronickou hudbu již několik desetiletí. Koncem sedmdesátých let byl mezi prvními německými punkery se svou kapelou Male a vzal tehdy s sebou na turné Campina dlouho předtím, než Die Toten Hosen vůbec existovali. V osmdesátých letech založil společně se svým kongeniálním partnerem Ralfem Dörperem, který je autorem mnoha jejich textů včetně "Wahre Arbeit Wahrer Lohn", DIE KRUPPS - ti se zanedlouho stali vedoucí formací industriálu a EBM. Nestárnoucí legenda vyráží na další turné a 7.září se dostaví do pražského Lucerna Music Baru. Vstupenky za 450,- Kč + poplatky na pokladně a webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz, Ticketpro a Ticketportal, na místě v den koncertu 540,- Kč.

Když scénu ovládl v devadesátých letech mainstream, kapela z Düsseldorfu do své hudby integrovala tvrdé thrashové kytary a stala se společně s Nine Inch Nails a Ministry nejdůležitějším zdrojem inspirace v elektro-metalu a také ovlivnila mnoho kapel tzv. Neue Deutsche Härte (Nová německá tvrdost).

DIE KRUPPS jako svůj dosud poslední opus magnum nahráli album “V – Metal Machine Music”, které vyšlo po dvou úspěšných předchozích albech “IV –Paradise Now” a“The Machinists of Joy”. Kapela přibrala i někdejšího bubeníka kapely Accu§er Volkera Borcherta, který bubnoval s DIE KRUPPS počátkem devadesátých let a kterého Jürgen poznal jako šéfa metalového labelu Atom H Records.

Momentálně se kapela nachází ve studiu a pracuje na novém albu které by mělo vyjít ještě v letošním roce, první singl kapela slíbila vypustit v létě.

 

Více info:

www.diekrupps.com
www.facebook.com/diekruppsofficial
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Dobrá zpráva! V roce 2015 se jim koncert hodně povedl, takže není důvod k obavám, že už to nebude ono.
Mohu potvrdit.Ani na Brutalu nebyli špatní,tak v Září tam. Zrovna den před mýma narozeninama,takže supr dárek.
Na DK jsem v r.2015 byl jak v praze,kde klub byl téměř plný i v prac.den,Tak i v Bratislavě,to byla Sobota a klub byl skoro prázdný.Tam pořadatel evidentně prodělal,Ale DK se nenechali rozhodit a hrály jak kdyby bylo narváno.Klobouk dolů.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.