Grausame Töchter v Praze ukážou nejen svoje zuby!

„Zubatou, zubatou, tu já mám nejradši“ prozpěvuje si možná nejeden ouchyla. Parta německých provokatérek (a provokatérů) doveze svůj čerstvý zubatý program na začátku roku i k nám, je tedy na čase, začít se těšit.

Jsou tomu už dva roky, co zaschla na prknech pódia v hostivařském klubu Kotelna zlatá sprška, kterou po sobě zanechala Aranea Peel,  frontwoman dekadentních Grausame Töchter. Tehdy měla kapela místo převážně v menších klubech a jen pomalu se začala prodírat do programů větších festivalů. Dnes už najdete logo 'dcer' na plakátech psáno mnohem větším fontem, celá povedená parta má mnohem více zkušeností a hlavně – má taky aktuální desku, která se jmenuje „Vagina Dentata“. A tu představí i v Praze.

 


Grausame Töchter - Liebe will Beweise



Je tedy čas přestat prohánět fóglíka doma u počítače a přijít se na nemravnou show podívat na vlastní oči. Vizuální stránka stojí u Grausame Töchter od samého počátku na stejné výši, jako hudba samotná. To se nemění. Čekejte znovu teatrální nahotu, násilnosti, rouhání - to vše však promyšlenější, rafinovanější, ale také působivější.

I hudebně se za ty roky „zlomyslnice“ posunuly a dobře ví, kdy přitlačit na pilu temné blasfémie a kdy zase svoje publikum roztančit poctivou electropunkovou řežbou. O vokálu Aranei, která umí řvát, ječet, prosit i pět šansony ani není třeba debatovat. S čerstvými silami v sestavě by Nová Chmelnice měla zažít ještě tvrdší znásilnění, než tomu bylo tehdy poprvé. Ona i samotná aktuální deska "Vagina Dentata" je trochu jiná, než předchozí "Glaube Liebe Hoffnung". Už proto se není třeba obávat opakovaného vtipu.

 


Grausame Töchter - Ich Liebe Meine Vagina


A jakého hosta vybrat před tak specifický projekt jako jsou Grausame Töchter? Nakonec jsme se z myriády nápadů rozhodli dát prostor některému z nejzajímavějších projektů, které se urodily na našem CZScene. A s ohledem na hlavní hvězdu padla jasná volba na dark electro projekt Isiolia mladé skladatelky Julie z Dobřan u Plzně.

Ta v něm od září roku 2010 realizuje svou vášeň pro temnější žánry, především dark wave, industrial, synthpop a EBM. Náladovou instrumentální tvorbu Isiolia uslyšíme 13. ledna ve světové koncertní premiéře.

Pakliže jste Grausame Töchter poprvé minuli, nebo se do nich zamilovali jako někteří z nás, určitě si nenecháte ujít ani druhé poetické randez vous se zubatými vagínami, které se semele 13. ledna 2017 v klubu Nová Chmelnice se supportem, jenž brzy upřesníme. Předprodejní cena činí 290 a na místě 390 korun českých. Předprodej bude spuštěna během pár dnů.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.